112

‘Jongeren uit Rossum spelen met andermans leven’

Leonore Schulten uit Ootmarsum (17) sloeg afgelopen zaterdagnacht over de kop met haar bromfiets, door een verkeersbord dat schuin over het fietspad tussen Oldenzaal en Rossum was gelegd.

Het was donker en ze zag te laat dat de weg was versperd. Door de val liep de tiener schaafwonden op, er is kleding stuk gegaan en de tweewieler heeft voor 1.500 euro schade.

Toen ze weer opkeek, zag Leonore iets verderop een groepje van acht tot tien jongens hard wegfietsen. Die hebben het bord waarschijnlijk expres neergelegd om te zien wie er onderuit zou gaan, denkt haar vader Dennis uit De Lutte. Die is des duivels over het voorval. “Het had veel ernstiger kunnen aflopen. Dat bijvoorbeeld niet zij, maar de politie mij gebeld had met slecht nieuws”, vertelt hij veelzeggend. “Werkelijk levensgevaarlijk en dus idioot gedrag.”

Ondanks de materiële en persoonlijke schade gaat het Dennis niet om een geldelijke ver­goe­ding, maar om een welgemeend excuus aan zijn dochter. Zij heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan. “Wat ik zo hoor over bepaalde personen die hiermee mogelijk te maken hebben, is het schering en inslag bij die lieden. Diverse mensen hebben me al namen doorgegeven. Laat ze zich bij mij melden of rechtstreeks bij haar en zeggen dat het hen spijt. Dan is het klaar. Maar breng niet andermans leven in gevaar, omdat je ze graag een geintje wilt uit te halen – met je stomdronken harses. De gevolgen kunnen enorm groot zijn, voor iedereen.”

Rossum

Buurtbewoners rond de desbetreffende locatie in Oldenzaal denken dat groepjes jongeren uit Rossum, die geregeld een avondje gaan stappen in hun stad, verantwoordelijk zijn voor dit ongeval en soortgelijke incidenten. “Ze trekken verkeersborden of paaltje uit de grond, nemen ze mee naar huis of gooien ze weer achteloos neer. Op de grote weg soms, met alle mogelijke gevolgen van dien. Het is de hoogste tijd dat er een paar grondig aan de tand worden gevoeld, want het is wachten op een veel ernstiger ongeval”, verwacht een Oldenzaler.

Hij laat ook een foto zien van een lantaarnpaal die omgebogen is, zodanig dat nog net een deel over de straat steekt. “Als iemand er tegenaan rijdt, wordt diegene gespietst, of anders wel een bijrijder. Ze zijn echt gek in de kop.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen