112

Oudere dame uit Ootmarsum hoopt op rechterlijk pardon

Foto: Mark Mensink

Het inhalen van een fietser op de Weerselosestraat in Agelo ging op 12 juli 2020 compleet mis voor een 73-jarige vrouw uit Ootmarsum.

Vrijdagochtend moest ze voor de rechter verschijnen. Volgens haar advocaat had de Ootmarsumse op leeftijd tijdens het inhaalmanoeuvre simpelweg te weinig ruimte aan de kant van de fietser overgelaten, die overigens behoorlijk wat letsel opliep. “Ze heet nét niet voldoende afstand gehouden. De fietser werd geraakt, slingerde kort en kwam toen ten val. Mogelijk hebben de ribbelstenen langs de weg eraan bijgedragen dat die het evenwicht niet meer vond; dat is onduidelijk.”

De oudere dame is naar eigen zeggen erg geraakt door het voorval, net als haar man. Ook kan geheugenverlies een rol spelen, want ze kan zich inmiddels weinig tot niets meer herinneren. Niettemin eist het Openbaar Ministerie een geldboete van 1.000 euro, alsmede 3 maanden rijontzegging met een proeftijd van 2 jaar. Over dit laatste haalde ze haar schouders op. “Tegen die tijd is mijn rijbewijs toch al ongeldig”, zei de vrouw na de zitting.

Haar advocaat Carlo Verrillo bepleitte een rechterlijk pardon, dus schuldigverklaring zonder strafoplegging. “Zij, en haar echtgenoot trouwens ook, is al genoeg gestraft. De fietser is niet kwaad op mevrouw, geeft aan dat het een ongeluk was en zijzelf heeft dit net zo goed nooit gewild.”

Over 14 dagen doet de rechtbank uitspraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen