‘Nu nog vervallen villa Kampbeek wordt het pareltje van Denekamp’

Sfeerbeeld nieuwe invulling Oldenzaalsestraat 53
Sfeerbeeld nieuwe invulling Oldenzaalsestraat 53
Foto: Gemeente Dinkelland

Wie vanuit Oldenzaal de kern van Denekamp binnenrijdt ziet aan de rechterkant een vervallen villa liggen. Maar wat het college van Dinkelland betreft komt daar snel verandering in. Het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan liggen vanaf 26 mei ter inzage.

“Het gaat er heel anders uitzien. Er komt een mooi, statig landhuis als entree naar Denekamp”, vertelt wethouder Benno Brand. Het betreft de kavel Oldenzaalsestraat 53, ook bekend onder de naam Kampbeek, die in bezit is van bouwbedrijf Ottenhof. Het pand heeft in het verleden al diverse functies gehad: van hotel tot restaurant en zelfs bijna kantoor. Die laatste functie staat nu in het bestemmingsplan, maar moet worden gewijzigd naar de bestemming ‘wonen’. Het plan ligt vanaf 26 mei zes weken ter inzage. Als er geen bezwaren zijn ingediend, wordt het daarna aan de raad aangeboden ter vaststelling.

Peter Bouwmeester van bouwbedrijf Ottenhof is blij dat het nu zo ver is. “De kavel is beeldbepalend voor Denekamp en geen geschikte locatie voor kantoren. Tijdens de recessie was het een moeilijke opgave om een goede invulling te vinden, maar dat is nu wel gelukt. Het ontwerp gaat uit van een statig landhuis in jaren-twintigstijl. Als de opdrachtgever het ontwerp zo uitvoert, wordt dit het visitekaartje van Denekamp. De planning is afhankelijk van de besluitvorming en de opdrachtgever, maar als alles normaal verloopt, verwacht ik dat de woning eind 2018 klaar is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen