Financiële bijdrage provincie voor verkeersveiligheid Dusinksweg in Agelo

Dusinksweg te Agelo
Dusinksweg te Agelo
Foto: Andreas Bartelink

De provincie Overijssel hecht grote waarde aan de verbetering van de verkeersveiligheid op de Dusinksweg in Agelo en heeft een financiële bijdrage toegekend voor de verbreding van de rijbaan en de aanleg van een vrijliggend fietspad.

De gemeente Dinkelland is bezig met de voorbereidingen voor aanpassing van de Dusinksweg fase II in Agelo. “We zijn heel blij met de bijdrage van de provincie. De verrekening is pas achteraf en vindt plaats op basis van de werkelijke kosten”, zegt wethouder Alfons Steggink. “Voordat wij echt kunnen starten, moeten eerst de gesprekken over de verwerving van gronden zijn afgerond. We hopen rond de zomer zover te zijn. Daarna wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. De verwachting is dat de raad hierover in september 2017 een besluit neemt. Wanneer het bestemmingsplan definitief is vastgesteld, kunnen de echte uitvoeringswerkzaamheden starten. We gaan ervan uit dat dat nog dit jaar is en dat de aanleg volgend jaar gereed is.”

De toegekende subsidie bedraagt 25% van de projectkosten met een maximum van €515.925. Voorwaarde is dat de uitvoering van het project nog dit jaar start.

Erve Dusink

Na verwerving van de grond en voorafgaand aan de uitvoeringswerkzaamheden zal er eerst extra archeologisch onderzoek plaatsvinden bij de aansluiting van de Dusinksweg op de Denekamperstraat. Daar zijn bij het vooronderzoek sporen aangetroffen van het oude Erve Dusink, dat daar van circa de 15e eeuw tot 1880 heeft gestaan. Eventuele vondsten worden opgegraven, gedocumenteerd en gearchiveerd om te voorkomen dat ze tijdens de wegaanleg verloren gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen