Veteranen herdacht in Denekamp

Vandaag is voor de tiende keer een Veteranendag gehouden in Denekamp. Op deze dag bedankt de gemeente Dinkelland alle veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden, overal ter wereld. Tevens zijn zij die zijn gevallen herdacht.

Vanmiddag om 14.00 uur verwelkomde burgemeester Ineke Bakker alle aanwezigen in Het Podium in Denekamp. Een speciaal welkom ging natuurlijk uit naar de veteranen en weduwen van veteranen. Bakker wende zicht tot hen en bedankte hen voor hun inzet in dienst van de vrede en veiligheid. “Dit is de dag waarop we u in het zonnetje zetten. U, en alle andere veteranen met u, verdienen erkenning en waardering. We zijn trots op ieder die zich inzet. Soms dicht bij huis, maar vaak ook op ver weg”, vertelde Bakker.

Aansluitend legde de burgemeester en leerlingen Cloë In het Veld en Tim Hendriks van basisschool de Meander uit Ootmarsum een krans bij het vrijheidsmonument op het Nicolaasplein. “Belangrijk is dat we vandaag stil staan bij zij die zijn gevallen”, aldus Bakker. “Landgenoten gaven hun leven voor de vrede, voor onze vrede. Onder hen ook kameraden van de veteranen die hier vandaag aanwezig zijn. Wij laten zien dat wij hen niet vergeten zijn, en dat zij voortleven in onze herinneringen.”

Gedichten en kranslegging

Cloë en Tim lazen tevens beiden een prachtig gedicht voor. Cloë las voor over onze soldaten die onze helden zijn en dat wij hen niet mogen vergeten. Het gedicht van Tim benoemde de angst en verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, dat het nooit weer mag gebeuren.

Na de kranslegging was er voor de aanwezigen gelegenheid om ervaringen te delen of gezellig samen te zijn onder het genot van een hapje en een drankje. Tevens waren op het plein voor het gemeentehuis de bijzondere voertuigen van Keep them Rolling te bewonderen. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de harmonicagroep Mix.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen