Kelderlekkage van voormalig gemeentehuis in Weerselo wordt gedicht

Kelder van het voormalige gemeentehuis in Weerselo
Kelder van het voormalige gemeentehuis in Weerselo
Foto: Gemeente Dinkelland

Onlangs werd een lekkage geconstateerd in de kelder van het voormalige gemeentehuis in Weerselo. Het betreft de kelder onder de monumentale oudbouw uit 1954 waarin o.a. ook een verdeelinrichting van de verwarmingsinstallatie staat opgesteld.

Het betreffende deel van het pand staat sinds enkele jaren op de lijst van gemeentelijke monumenten. Het pand maakt geen onderdeel meer uit van het plan centrumontwikkeling Weerselo. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 25 april jongstleden besloten om dit voormalige gemeentehuis te verkopen.

Bij een inspectie is gebleken dat er op verschillende plaatsen in de wanden kleine en grotere lekkages
voorkomen. Omdat er water op staat is op dit moment niet te controleren of de vloer ook lek is.

Gefaseerd herstel

Voor het uitvoeren van het herstel is door de gemeente een offerte opgevraagd bij een bedrijf dat is gespecialiseerd in kelderafdichtingen. Het is hetzelfde bedrijf dat ook de kelder van het molenhuisje in Ootmarsum naar tevredenheid heeft gerepareerd. Zij adviseren om de reparatie(s) in Weerselo stapsgewijs uit te voeren, te beginnen met de wanden en bij voorkeur tot een hoogte van 2 m.

Daarna moet in het werk bekeken worden of er nog aanvullend herstel van de wanden nodig is en in hoeverre de vloer ook behandeld moet worden. Ook moeten wellicht leidingen, stopcontacten enz. tijdelijk worden verwijderd en naderhand weer teruggeplaatst om de wanden te kunnen behandelen. De werkzaamheden worden dan ook in nauw overleg met het bedrijf uitgevoerd.

Kosten

De kosten voor herstel van de kelder kunnen variëren van circa €5.000 tot €32.000. Deze kosten kunnen worden gedekt uit een bestaande reserve.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen