Geen budget meer voor kerstboom in centrum Denekamp, Ootmarsum en Weerselo

Foto: Amsterdam Marketing

In veel wijken en buurten is het opzetten van een kerstboom een gezamenlijke traditie van inwoners en ondernemers geworden. Vanuit deze initiatieven uit de samenleving heeft de gemeenteraad in de begroting van Noaberkracht in 2017 geen budget meer opgenomen voor de plaatsing van kerstbomen in het centrum van Denekamp, Ootmarsum en Weerselo.

Met ingang van dit jaar zal de afdeling Openbare Ruimte van Noaberkracht niet meer zorgen voor aanschaf, plaatsen, aanbrengen van verlichting, stroomaansluiting, gratis stroomverbruik en na afloop verwijderen van de kerstboom in het centrum van deze kernen. Denekamp, Ootmarsum en Weerselo kunnen vanaf nu een jaarlijkse bijdrage van €250 aanvragen als tegemoetkoming in de kosten voor een kerstboom in het centrum. De kernraden van de 7 kleinere kernen kennen deze regeling al jaren. Het kerstbomenbeleid is hiermee voor alle kernen in de gemeente Dinkelland gelijk.

Als kleine tegemoetkoming mogen de kernraden van Denekamp, Ootmarsum en Weerselo de eerder gebruikte feestverlichting voor de kerstboom houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen