Landbouwavond met Annie Schreijer-Pierik in Weerselo

Foto: CC0

Hoe kunnen we het Europese landbeleid verbeteren? Gaat er nog geld naar boeren zelf?

Daarover is maandagavond 15 oktober een openbare landbouwavond in Twente. Annie Schreijer-Pierik (CDA Europarlement) bespreekt het nieuwe landbouwbeleid met boeren, LTO-bestuurders en publiek.

De landbouw staat voor een grote systeemverandering: van kostprijs gedreven naar een duurzaam verdienmodel. De invulling hiervan is niet alleen de verantwoordelijkheid van de boer, maar van de hele voedselketen. Hoe is het huidige voedselsysteem veranderd, en hoe zal het verder veranderen in de toekomst op regionaal-, nationaal- en Europees niveau? Gaan we het overlaten aan markt en innovatie of inkomensondersteuning?

Presentator is Roland Kip, voormalig algemeen directeur LTO Noord. Naast Annie Schreijer-Pierik spreken o.a. Erik Kuiper (knelgeval melkveehouderij, Europees kampioen ijsmaken), Nicole Scholten  Linde (voorzitter LTO Noordoost Twente)  en Bouwien Rutten (CDA Overijssel).

Iedereen is van harte welkom om mee te praten op 15 oktober vanaf 19.30 uur in zalencentrum Ensink in Weerselo. Aanmelden niet nodig.

In de middag bezoekt Annie Schreijer de bekroonde melkveehouderij/ijsmakerij van Erik Kuiper in Denekamp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen