Buurtbewoners knappen speelveldje Meester Berninkstraat in Denekamp op

Foto: Gemeente Dinkelland

Ook de buurtbewoners van de Meester Berninkstraat in Denekamp hebben het recept van ‘samen doen’ ontdekt.

Zij hebben tijdens de jaarlijkse Burendag van de speeltuin in de buurt weer een aantrekkelijke plek weten te maken voor hun kinderen. “De speelplek zat vol zand en onkruid. Dat moest anders. Hierover hebben we ook regelmatig contact met Jan gehad. De speeltuin staat op gemeentegrond, dus als daar iets gaat gebeuren, doen we dat natuurlijk in samenspraak. Van de gemeente hebben we materiaal ontvangen om de toestellen en ondergrond mee op te knappen, zoals speelplaatstegels en verf”, vertellen buurtbewoonsters Judith, José en Daan. “Met de hele buurt hebben we de speeltuin opgeknapt en gaan we ook het onderhoud verzorgen.”

“We zien dat tijdens Burendag niet alleen in de openbare ruimte, maar ook op eigen grond veel initiatieven worden genomen”, vertelt contactpersoon openbare ruimte Jan Busscher. “Dat vinden we erg leuk en stimuleren we ook.”

“Toch adviseren wij ook dat inwoners contact opnemen met de gemeente voordat zij aan de slag gaan in de openbare ruimte. We komen graag langs, om samen te bekijken wat mag en kan”, vult collega Alfons Hottenhuis aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen