Bouwien Rutten uit Agelo op plek drie voor CDA Overijssel

Foto: CDA Overijssel

De leden van het CDA hebben Bouwien Rutten bekrachtigd op plek drie van de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in Overijssel.

Daarmee is haar plaats in de top definitief gesteld. “Ontzettend trots en blij ben ik met het vertrouwen dat de leden mij hebben gegeven”, zegt Bouwien Rutten.

Voorkeursstemmen

Bij de verkiezingen in 2015 is Bouwien Rutten met voorkeursstemmen gekozen in de Provinciale Staten. Zij stond op plaats twintig van de kandidatenlijst: normaal gesproken niet hoog genoeg voor een zetel in de Provinciale Staten. “Vanuit Tubbergen, Oldenzaal, Dinkelland en Losser heb ik veel steun gekregen. Zonder hen was het niet gelukt”, legt Rutten uit.

De afgelopen periode heeft Rutten zich ingezet voor belangrijke onderwerpen op het gebied van milieu en energie, waaronder de versnelling van asbestsanering en het beperken van injecteren van vervuild afvalwater in de Twentse bodem. “Het werk is nog niet gedaan. Ik hoop dat de inwoners van Noordoost-Twente mij willen steunen om hun belangen te blijven behartigen in Zwolle.”

Eerste vrouw

Naast dat Bouwien Rutten de enige Noordoost-Twentse is op een verkiesbare plaats is zij ook de eerste vrouw op de kandidatenlijst. “Een goede balans is belangrijk. Onze kandidaten zijn man en vrouw, jong en ervaren, en wij komen overal vandaan. Met dit geweldige team is er altijd een CDA’er in de buurt”, aldus Rutten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen