D66 wil Denekamp als proeftuin voor ’tiny houses’

Foto: Nicolás Boullosa

D66 vindt het belangrijk dat het in alle kernen mogelijk gaat worden om kleine huizen, oftewel ’tiny houses’, te vestigen.

Nog maar een paar weken geleden kwam D66 met een motie om te onderzoeken of in Dinkelland belangstelling zou zijn voor ’tiny houses’, zelfvoorzienende huisjes. In de daaropvolgende weken zijn raads- en commissieleden van D66 bedolven onder mailtjes of telefonisch benaderd door geïnteresseerde kopers, van investeerders en particulieren die grond aanboden.

Fractievoorzitter Fons Maathuis: “Wij wisten dat er een behoefte lag. Maar dat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn om hieraan mee te werken, dat hadden wij ook niet gedacht. Prachtig toch?”

Proeftuin

Commissielid Jan Broekhuis: “Wij willen Denekamp gebruiken als proeftuin voor ’tiny houses’. Op een mooi stuk land vlakbij het centrum willen wij beginnen.”

D66 Dinkelland hoopt dat hierdoor er meer beweging komt in de woningmarkt in Dinkelland aangezien bijna 95% van de inwoners een eigen woning bezit. Deze zijn meestal niet betaalbaar voor jongeren en te groot voor ouderen. Een ’tiny house’ kan hiervoor de oplossing zijn.

‘Eigen woning in eigen kern’

Commissielid André Maathuis: “Wij roepen dan ook particulieren die een stuk grond ter beschikking willen stellen zich bij ons of de gemeente te melden. Uiteraard zal hiervoor betaald moeten worden, maar wij zien erfpacht als instrument om starters hun eigen woning in hun eigen kern te kopen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen