Gemeente vernieuwd samenwerking met zwembad De Kuiperberg

Wethouder Benno Brand en voorzitter Vincent Maaswinkel
Wethouder Benno Brand en voorzitter Vincent Maaswinkel
Foto: Gemeente Dinkelland

Vanochtend heeft wethouder Benno Brand namens gemeente Dinkelland een samenwerkingsovereenkomst getekend met Stichting Vrienden van Zwembad de Kuiperberg.

In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over het organiseren van activiteiten en het toevoegen van faciliteiten aan bestaande voorzieningen in het zwembad te Ootmarsum. Hiermee willen beide partijen de aantrekkelijkheid en toegankelijkheid van het zwembad vergroten om meer bezoekers te trekken.

“Stichting Vrienden van Zwembad de Kuiperberg is in april 2018 opgericht om de belangen van gebruikers, bezoekers en vrijwilligers van het openluchtzwembad te vertegenwoordigen en te behartigen met als doel het enige openluchtzwembad van Noordoost-Twente te behouden”, aldus voorzitter Vincent Maaswinkel. “Komend seizoen willen wij in samenwerking met de gemeente Dinkelland het aantal bezoekers verhogen door meer activiteiten voor jong en oud, in en om het zwembad, te organiseren. Daarnaast gaan we ons richten op de promotie van het zwembad, zodat meer mensen bekend raken met het openluchtzwembad.”

Gemeente Dinkelland is eigenaar en exploitant van zwembad De Kuiperberg. In het coalitieakkoord is de ambitie uitgesproken om het zwembad langjarig open te houden voor bezoekers in en uit de omgeving van Ootmarsum, voor zowel inwoners als toeristen.

Momenteel onderzoekt de gemeente verschillende scenario’s om het zwembad open te houden op basis van een duurzame exploitatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen