Het Hoikinck in Weerselo maakt plaats voor levensloopbestendige woningen

Op de locatie van het voormalig schoolgebouw Het Hoikinck in Weerselo komen 10 levensloopbestendige woningen.

Dat heeft het gemeentebestuur besloten op basis van de openbare inschrijvingsprocedure voor de verkoop van het gemeentelijke vastgoed. De woningen worden ontwikkeld door Bijont uit Enschede.

“Als college van B&W zetten we de komende jaren nadrukkelijk in op bouwen naar behoefte, voor jong en oud. Uit onderzoek blijkt dat in Weerselo meer vraag is naar levensloopbestendige woningen dicht bij het centrum en woningen die geschikt zijn voor senioren. We zijn dan ook blij met het ingediende plan van Bijont voor de bouw van 10 levensloopbestendige woningen in een groene omgeving. Dit past goed op de locatie van Het Hoikinck”, aldus wethouder Ben Blokhuis.

De verkoop verliep volgens inschrijving, waarbij in totaal zeven geïnteresseerden een plan voor het pand en de directe omgeving hebben ingediend. Bij de beoordeling werd rekening gehouden met een aantal voorwaarden en uitgangspunten, die vooraf waren vastgesteld.

Planning

Voor de realisatie van de levensloopbestendige woningen wordt het voormalige schoolgebouw Het Hoikinck gesloopt. Daarnaast moet de gemeente het geldende bestemmingsplan aanpassen. Naar verwachting start de bouw van de woningen in 2020.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen