Spelregels voor jeugd en landeigenaren die een kampeerfeest organiseren

Foto: Camping Appelhof

Na afloop van het schooljaar wordt er in de gemeente Dinkelland veel gekampeerd door jongeren, op eigen grond of bij een (bekende) grondeigenaar uit de gemeente.

ok dit jaar zal het bij menigeen op de planning staan. “Als college vinden we tradities in de gemeente waardevol, maar het gezond en veilig voortbestaan ervan ook”, geeft burgemeester John Joosten aan.

Op maandag 24 juni wordt er daarom een avond in het gemeentehuis georganiseerd. “Graag nodigen we alle jongeren die deze zomer van plan zijn te gaan kamperen in Dinkelland, hun ouders en de grondeigenaren uit om te komen en met ons hierover in gesprek te gaan”, vertelt de burgemeester. “Het is de bedoeling dat we aan het einde van de avond gezamenlijk tot wat spelregels
kunnen komen die we met elkaar kunnen afspreken.”

De gemeente Dinkelland neemt dit initiatief samen met de politie, die ook op de avond in Denekamp aanwezig zijn.

Gezond en veilig kamperen

Veiligheid en gezondheid staan bovenaan de prioriteitenlijst. Door het opstellen van de spelregels weet iedereen wat wel en niet is toegestaan bij de kampeerfeesten. Thema’s die de revue passeren zijn onder andere geluidsoverlast en alcoholgebruik. “Vorig jaar zijn er signalen geweest van overlast. We vinden het wel belangrijk dat het kamperen voor iedereen leuk is. De spelregels die we
gezamenlijk hierover opstellen zijn er ook zeker voor om na te leven. Dat moeten we met elkaar kunnen afspreken”, aldus burgemeester Joosten.

Denk mee

Op maandag 24 juni om 19.00 uur start de informatieavond in het Denekamper gemeentehuis. Inloop vanaf 18.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden