Definitief streep door nieuwe varkenshouderij aan Hondeveldsweg in Weerselo

Foto: CC0

De hoogste bestuursrechter heeft uitspraak gedaan over het beroep dat was ingesteld door Maatschap Munsterhuis.

De ondernemer wilde een intensieve veehouderij vestigen aan de Hondeveldsweg in Weerselo, maar de gemeenteraad wilde hiervoor het bestemmingsplan niet herzien. Wethouder Benno Brand reageert tevreden: “De Raad van State heeft geoordeeld in lijn met de raad van de gemeente Dinkelland. De weigering heeft stand gehouden.”

‘Genoeg uitwijkmogelijkheden’

De maatschap had een aanvraag voor herziening van het bestemmingsplan ingediend. Hieruit bleek volgens de gemeente echter niet dat er geen ontwikkelingsmogelijkheden op de huidige locatie zijn en dat vestiging op bestaande percelen niet mogelijk is. Deze twee eisen gelden op basis van provinciaal beleid, wat is opgenomen in de Omgevingsverordening 2017. Uit het onderzoek dat het college van burgemeester en wethouders in 2017 heeft laten uitvoeren door een extern bureau, bleek dat er voldoende bestaande locaties beschikbaar zijn waar de ondernemer gebruik van kan maken.

De raad heeft op daarom op 28 november 2017 de aanvraag tot herziening van het bestemmingsplan afgewezen. Bij de Raad van State heeft de weigering stand gehouden en daarmee is de vestiging van een intensieve veehouderij op deze locatie definitief uitgesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen