Gemeente koopt grond aan voor toekomstige woningbouw in Denekamp

Foto: Onbekend

De gemeente heeft besloten om ongeveer 10 hectare grond te kopen tussen de Sombeekweg, de Scandinavië-route en de Brandlichterweg in Denekamp.

Wethouder Ben Blokhuis heeft het afgelopen jaar gesprekken gevoerd met alle kernen over de woningbouw. Er is een goed beeld van de behoeften en de mogelijkheden. Voor Denekamp is de verwachting dat er gemiddeld 10 à 15 woningen per jaar nodig zijn, maar er zijn alleen nog maar een paar kavels beschikbaar op plan ’t Pierik en plan Aveskamp. En deze kavels zijn bestemd voor vrijstaande woningen.

Op termijn kan dus een tekort aan bouwgrond in Denekamp ontstaan. Wethouder Blokhuis legt uit: “Om ervoor te zorgen dat er in de komende jaren voldoende woningbouwmogelijkheden zijn, gaan we nu in Denekamp gronden aankopen. Het is niet zo dat we
direct kavels gaan uitgeven, maar we hebben wel de mogelijkheid om dat te kunnen doen als dat nodig is. Door deze grondpositie in te nemen zijn we niet compleet afhankelijk van de plannen en de planning van projectontwikkelaars en kunnen we zelf ook bijvoorbeeld starters van een bouwkavel voorzien.”

De gemeente verwacht dat door de grondaankoop de komende 10 tot 15 jaar in de woningbehoefte van Denekamp kan worden voorzien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen