Orange the World krijgt ook een plek in Dinkelland

Theo Hijkoop, consulent Maik Rohaan en Ilse Duursma
Foto: Gemeente Dinkelland

Ook de gemeente Dinkelland sluit zich bij de campagne Orange the World aan en kleurt de kerktoren, vlakbij het gemeentehuis in Denekamp, oranje.

Vanavond kleurde het gemeentehuis in Dinkelland oranje om aandacht te vragen voor het geweld tegen vrouwen. Wethouder Ilse Duursma onderstreept het belang van de campagne. “Aandacht voor de strijd tegen geweld als deze is nodig. Veel speelt en gebeurt waar niemand het kan zien en juist daarom zetten wij er een spotlight op. Niet alleen bij geweld tegen vrouwen, maar bij alle vormen van huiselijk geweld. En daar vragen wij, niet alleen vandaag maar altijd, aandacht voor. We zien namelijk dat de overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt geen aangifte of melding doet, omdat zij zich schamen of bang zijn niet serieus genomen te worden. Dát taboe willen we doorbreken.”

Om de kerktoren oranje te kleuren moest een knop omgezet worden en dit deden wethouder Duursma en Theo Hijkoop, regionaal projectleider Twente actieprogramma Geweld hoort nergens thuis, symbolisch. Theo Hijkoop: “We willen graag een taboe doorbreken en dat we dit samen doen is daarbij belangrijk. Geweld tegen welke groep dan ook kun je niet alleen oplossen, daar heb je elkaar voor nodig.” Omkijken naar elkaar is daarbij essentieel. “Durf te vragen hoe het met iemand gaat als je een onderbuikgevoel hebt dat er iets niet klopt. En als er grote zorgen zijn? Niets doen is eigenlijk geen optie. Zoek hulp en bel Veilig Thuis Twente, zij kunnen advies geven wat je in deze moeilijke situaties kunt doen. Maar bovenal: praat erover en kijk niet weg”, geeft Hijkoop aan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden