Saasveld sluit speeltuin af met hekwerk

Foto: Gemeente Dinkelland

Een speeltuin hoort voor kinderen een fijne plek te zijn om in te spelen en geen ‘opslagplaats’ voor glasscherven en ander vuil in het speelzand.

Helaas was de speeltuin aan De Slotweide in Saasveld al enige tijd doelwit van vernieling en rondslingerend afval. Vooral in de nachten van zondag op maandag was het vaak raak. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, gingen de buurtbewoners van De Slotweide het gesprek aan met Patrick Bruins van de gelijknamige uitgaansgelegenheid in het dorp.

Dat gesprek werd het begin van een mooi burgerinitiatief waarbij de buurt, discotheek Bruins en de gemeente Dinkelland goed samenwerkten. De oplossing was dan ook snel gevonden. Om de speeltuin een plek voor kinderen te houden in plaats van een speeltuin voor Bruinsgangers, is door Constructiewerken Twente een afsluitbare afrastering om de speeltuin geplaatst. Enkele buurtbewoners hebben de sleutel van de poort en zorgen voor het sluiten en openen van de poort in de weekenden. Ook houden zij de speeltuin schoon en controleren zij of er iemand over de omheining is geklommen.

Een mooie oplossing, vindt buurtbewoner Hennie Oude Hesselink: “We hebben meerdere kleinkinderen en genieten ervan om met hen naar de speeltuin te gaan. Tot nu toe moesten we telkens de zandbak controleren op glaswerk en ander afval. Ik hoop dat dit in het vervolg niet meer nodig is.” De buurtbewoner is blij dat Patrick Bruins gelijk bereid was mee te werken aan een oplossing. “Ik begrijp het belang van de buurt om de speeltuin een rustige en schone plek te houden”, vertelt Bruins. “We hebben er goed aan gedaan dit hekwerk te plaatsen. De feestgangers trekken vanaf Bruins de buurt in en daarom vond ik het wel zo gepast om een deel van de kosten op me te nemen.”

Omdat de speeltuin op gemeentegrond staat, bekostigde de gemeente Dinkelland het andere deel. Contactpersoon Openbare Ruimte (COR) Jan Busscher van de gemeente Dinkelland vindt het mooi om te zien dat de buurt zelf het initiatief heeft genomen om met Bruins en de gemeente in gesprek te gaan. “Als COR van de gemeente Dinkelland zoek ik graag de samenwerking op, want dan is er zoveel meer mogelijk. Daar is dit speeltuintje een mooi voorbeeld van. Verschillende partijen met eenzelfde belang zitten met elkaar om tafel en uiteindelijk draagt iedereen zijn steentje bij om tot een mooie oplossing te komen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen