Noaberkracht kijkt vaker naar hergebruik bij inkoop

Foto: Noaberkracht

Dinkelland en Tubbergen gaan bewust aan de slag met duurzaamheid, zoals het besparen van energie en het gescheiden inzamelen van afval, en zijn hiervoor maandag officieel toegetreden tot het manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen.

Het inleveren, repareren en hergebruiken omvat de circulaire economie, iets waaraan ook steeds meer bedrijven en organisaties deelnemen. Dat geldt nu ook voor Noaberkracht. “Als gemeenten Dinkelland en Tubbergen doen wij veel op het gebied van duurzaamheid”, zegt de Tubbergse wethouder Ursula Bekhuis. “Wij doen dit voor een groot deel samen met onze inwoners, maar als gemeentelijke organisatie moet je ook kijken wat je zelf kan doen. Om te beginnen doen we dat vanaf nu met de inkoop van onze organisatie. Daarbij gaat het soms maar om kleine dingen, maar al die kleine dingen bij elkaar opgeteld maken wel iets groots.”

Binnenkort worden er zowel in Tubbergen als Dinkelland proeven gestart rondom circulair inkopen binnen projecten. “In Tubbergen willen we bij de aanleg van het fietspad tussen Manderveen en Tubbergen kijken naar mogelijkheden op het gebied van circulaire inkoop”, zegt wethouder Bekhuis.

Ze wordt aangevuld door haar Dinkellandse collega-wethouder Ben Blokhuis. “In Dinkelland willen we binnen ons project huisvesting ook circulair inkopen”, zegt hij. “De ervaringen die tijdens deze proeven wordt opgedaan willen we gebruiken voor het maken van beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen