Subsidie voor vrijwilligersorganisaties als OZB-tegemoetkoming

Foto: CC0

Om diverse organisaties tegemoet te komen in de onroerendezaakbelasting (OZB) heeft de gemeente Dinkelland besloten een subsidieregeling in te voeren.

Het gaat om de zogeheten Subsidieregeling OZB compensatie maatschappelijk vastgoed gemeente Dinkelland. “De subsidie is speciaal voor vrijwilligersorganisaties die eigenaar of gebruiker zijn van sportaccommodaties, cultuur- of dorpshuizen en andere culturele gebouwen”, legt wethouder Ben Blokhuis uit. “Denk hierbij ook aan musea, windmolens, carnavalsloodsen of bibliotheken.”

Vrijwilligersorganisaties zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de kernen. “Zij zorgen dat er van alles te doen is op het gebied van sport, bewegen en ontmoeten”, licht de wethouder toe. “En dat draagt bij aan de gezondheid, zelfredzaamheid en het welzijn van onze inwoners. Daarom heeft de gemeenteraad in 2019 besloten dat zij een tegemoetkoming in de OZB moeten krijgen.”

Deze tegemoetkoming is uitgewerkt in een subsidieregeling die in december 2019 door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld. Met de subsidie kunnen de vrijwilligersorganisaties een deel van de betaalde OZB terugkrijgen.

Aanvragen subsidie

Vrijwilligersorganisaties kunnen de subsidie aanvragen over het jaar 2020 en met terugwerkende kracht over 2019. Dit kunnen zij in één aanvraag doen, waarbij wel beide aanslagen aangeleverd moeten worden. De aanvraag voor de subsidie moet vóór 1 juni 2020 bij de gemeente binnen zijn.

Om voor de subsidie in aanmerking te komen moeten de organisaties aan enkele voorwaarden voldoen. Het aanvragen van de subsidie en alle voorwaarden nalezen kan op www.dinkelland.nl/subsidieregeling-ozb-compensatie.

Vragen?

Voor vragen of meer informatie over deze subsidieregeling kan men terecht bij het subsidiebureau van de gemeente Dinkelland: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen