‘Weerseloërs willen eindelijk eens duidelijkheid over de verkeerssituatie’

Foto: Google Maps

Omdat het nog jaren duurt aleer de Weerselose rondweg gereed is, blijft verkeersader Bisschopstraat (N343) voorlopig eveneens nog een groot twistpunt.

Verantwoordelijk wethouder Ben Blokhuis wil voorlopig wachten met het aanleggen van nieuwe snelheidsremmers, om zodoende eerst de effecten van de nieuw aan te leggen rotonde voor de rondweg inzichtelijk te krijgen. Maar hierop wachten betekent volgens de Overijsselse fractie van Forum voor Democratie ook dat de kans op ongelukken voor lief genomen wordt.

De beantwoording van Statenvragen over het onderwerp roepen juist méér vragen op, stelt FVD’er Stijn Hesselink. Hij krijgt daaruit de indruk dat de provincie het met wethouder Blokhuis eens is en voorlopig nog geen actie wil ondernemen. “Omwonenden ervaren de Bisschopstraat veelal als onveilig. Zelfs na de grondige herinrichting van 2019 is dit nog steeds het geval. Wat gaat het College van Gedeputeerde Staten doen om het gevoel van onveiligheid bij die omwonenden weg te nemen?”, vraagt Hesselink nader.

Bovendien vraagt hij zich af of de bewoners regelmatig op de hoogte kunnen worden gebracht, omdat er “veel (onnodige) onduidelijkheid bestaat over de stand van zaken en de voortgang van de rondweg”. Volgens het Statenlid bestaan er daarnaast zorgen over eventuele overlast van overmatig sluipverkeer vanaf de rondweg naar Reutum/Ootmarsum, bij de oostelijke variant van de rondweg Weerselo.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen