‘Zonder coronaproof plan geen kampeerfeest’

Foto: CC0

Het leek er even op dat het niet door zou gaan, maar inmiddels is het duidelijk: de kampeerfeesten voor jongeren kunnen doorgaan.

Vanaf 1 juli mag de jeugd samen kamperen, mits er goed rekening wordt gehouden met de coronamaatregelen. Om ervoor te zorgen dat dit ook echt gebeurt, moeten jongeren tegelijk met de ondertekende spelregels ook een ‘coronaproof kampeerplan’ inleveren bij de gemeente.

De zomer van 2020 ziet er voor veel mensen totaal anders uit dan anders. Er zijn geen festivals en verre vakanties zitten er niet in. Maar één ding blijft hetzelfde en dat zijn de kampeerfeesten. Het is inmiddels een echte traditie geworden: het begin van de zomervakantie vieren door het samen kamperen met je vrienden. Hoewel het er lang naar uitzag dat de kampeerfeesten niet door konden gaan, zijn de maatregelen nu zo versoepeld
dat het kan, op voorwaarde dat de kampeerders zich strikt aan de regels houden.

Planning

Om jongeren hierover serieus te laten nadenken, zijn kampeergroepen verplicht een coronaproof kampeerplan aan te leveren, waarin ze nauwkeurig omschrijven met hoeveel jongeren ze gaan kamperen en op welke manier zij dat veilig doen. “Het coronaproof kampeerplan is verplicht”, zegt burgemeester John Joosten. “Door zo’n plan op te stellen, worden jongeren gedwongen om hier echt serieus over na te denken. Dat vinden we erg belangrijk, want we zouden niet willen dat één van de kampeerfeesten in onze gemeente achteraf een besmettingshaard blijkt te zijn.”

Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de wereld eruit ziet na 1 juli en wat dan de maatregelen zijn. Er bestaat dus altijd een (kleine) mogelijkheid dat het kamperen toch geen doorgang kan vinden.

Jongeren die van plan zijn om in de maand juli een kampeerfeest te houden, kunnen de spelregels downloaden op de gemeentelijke website en deze ingevuld en ondertekend vóór 25 juni inleveren bij de publieksbalie in het gemeentehuis of mailen naar de gemeente.

Daarnaast moet een coronaproof kampeerplan worden ingeleverd. Dit is verplicht: zonder plan geen kampeerfeest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen