Marc Smellink lijstduwer voor Tweede Kamerverkiezingen

Marc Smellink
Foto: CDJA Overijssel

Marc Smellink (24) uit Rossum heeft een plek gekregen op de kandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Smellink is momenteel raadslid in de gemeente Dinkelland, campagneleider van het CDA Overijssel en vice-voorzitter van CDJA Overijssel.

Er zijn nog vijf Overijsselse CDA-leden voor wie hetzelfde geldt. Dat zijn Lisanne Spanbroek (33) uit Olst-Wijhe, Yme Drost (58) uit Hengelo, Jan Nabers (53) uit Zwolle, Mart van Lagen (25) uit Enschede en Margreet Bosma (54) uit Zwartewaterland.

Deze lijstduwers versterken de regionale herkenbaarheid of kiezersgroep van de lijst en zijn overtuigend in het uitdragen van het CDA-gedachtengoed, meldt de partij. Zij zullen weliswaar actief deelnemen aan de verkiezingsperiode in Overijssel, maar hebben zelf (vooralsnog) geen ambities om parlementslid te worden. De staartlijst is het onderdeel van de kandidatenlijst dat in elke kieskring anders mag worden ingevuld.

Definitieve lijst

De provinciale lijst wordt definitief tijdens de algemene vergadering van CDA Overijssel op 17 november. De landelijke lijst wordt op 13 december tijdens het CDA-congres vastgesteld.

Reacties