Jongeren uitgedaagd om tijdens kampeerfeesten gezonder te worden

Foto: Gemeente Tubbergen

Voor de middelbare schooljeugd van de gemeente Dinkelland is het inmiddels een echte traditie geworden: het begin van de zomervakantie vieren door het samen kamperen met vrienden.

Maar omdat het coronavirus nog steeds niet helemaal weg is, zijn kampeergroepen verplicht om ook dit jaar – naast de spelregels – een coronaproof kampeerplan aan te leveren. In dit plan moet nauwkeurig worden omschreven met hoeveel jongeren er wordt gekampeerd en op welke manier dat veilig kan.

“Daarom willen we de kampeerders dit jaar uitdagen om mee te doen aan een challenge. Hoe kun je gezond leven? En kun je daar een leuke challenge van maken? Bijvoorbeeld door het geven van een bootcamp aan je mede kampeerders, het koken van een gezonde maaltijd of het doen van een dance battle? Het maakt eigenlijk niet uit, als het maar gezond en veilig kan”, licht wethouder Ilse Duursma toe. De mooiste en best uitgevoerde actie wint een barbecue voor 8 personen.

Meedoen is simpel: Leg dan de challenge vast met een filmpje, plaats deze op Instagram en tag @gemeentedinkelland.

Gesprekken

De wethouder Duursma gaat ook graag in gesprek met de kampeerders. “We vinden het belangrijk naar elkaar uit te spreken wat we van elkaar kunnen verwachten. En de groepen te vragen wat hen bezighoudt met het kamperen zodat we elkaar nu, maar ook in de toekomst goed kunnen blijven vinden”, vertelt de wethouder.

Er wordt een online bijeenkomst georganiseerd op woensdagavond 30 juni om 19 uur, waarvoor de kampeerders zich via [email protected] aan kunnen melden. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de wereld eruitziet na 1 juli en wat dan de maatregelen zijn. Er bestaat dus altijd een (kleine) mogelijkheid dat het kamperen toch geen doorgang kan vinden.

Jongeren die van plan zijn om in de maand juli een kampeerfeest te houden kunnen zich voor 29 juni digitaal opgeven via de website van de gemeente Dinkelland. Het is de bedoeling dat zij op deze pagina de spelregels en het invulformulier voor een coronaproof kampeerplan downloaden, ondertekenen en dan weer uploaden. Daarnaast moeten er een aantal gegevens worden ingevuld via de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen