Schulden van 26 gedupeerden toeslagenaffaire door gemeente Dinkelland kwijtgescholden

Foto: CC0

De gemeente Dinkelland gaat de publieke schulden van inwoners die gedupeerd zijn door de ruchtmakende toeslagenaffaire kwijtschelden.

Wethouder Ilse Duursma geeft aan dat ze als gemeente graag het initiatief nemen om vooruit te lopen op het nieuwe wetsvoorstel. “Ik vind dat ouders die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire recht hebben op een nieuwe start. Met het kwijtschelden van de publieke schulden zijn we alvast weer een stap verder om hen hierin te ondersteunen.”, aldus Duursma.

Om welke schulden gaat het?

Het gaat voorlopig alleen om schulden bij de overheid. Voor private schulden (bij bedrijven en organisaties buiten de overheid) komt later een oplossing. Daarbij gaat het niet alleen om de schulden van de aanvragers van de kinderopvangtoeslag, maar ook die van hun toeslagpartner.

Alleen schulden die zijn ontstaan vóór 1 januari 2021 worden kwijtgescholden. Voor schulden die zijn ontstaan door fraude of een misdrijf geldt een uitzondering en die worden niet kwijtgescholden.

Vervolgstappen

De inwoner hoeft geen actie te ondernemen om voor deze kwijtschelding in aanmerking te komen. De gemeente ontvangt bericht welke inwoners hiervoor in aanmerking komen. De gemeente gaat de schuld kwijtschelden en vervolgens ontvangt de gedupeerde een brief van de gemeente ter bevestiging van de kwijtschelding.

Op dit moment zijn er 26 gedupeerden bekend.

Neem voor meer informatie contact op met de schulddienstverlener via tel. 0541-854100, of stuur een mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen