Rijkswaterstaat heeft geen geld meer voor onveilige afrit A1 bij Deurningen

Afrit A1 bij Deurningen
Afrit A1 bij Deurningen
Foto: Google Maps

De gemeente Oldenzaal stuurt een brandbrief naar Rijkswaterstaat om de verkeersonveilige situatie bij de afrit van de A1 bij Deurningen alsnog op te lossen.

De gemeenteraad van de stad heeft op 23 september 2019 unaniem een motie aangenomen waarin staat dat afrit 32 ‘Oldenzaal’ op de A1 door het college met Rijkswaterstaat besproken moet worden, om hier de verkeersveiligheid te vergroten. Eind datzelfde jaar is samen de provincie Overijssel gewerkt aan een oplossing en een voorlopig ontwerp gemaakt. In maart 2021 bleek dat echter de eerder mondeling toegezegde financiële middelen niet meer beschikbaar zijn.

Bij de desbetreffende snelwegafrit ontstaan geregeld files. Verkeer dat richting Oldenzaal of bijvoorbeeld Denekamp wil rijden kan slechts mondjesmaat doorstromen naar de N342 (Provinciale Rondweg). Het gevolg is een lange rij wachtende auto’s en vrachtwagens, in de spits ook op de vluchtstrook vóór de afrit. Op de snelweg zelf zorgt dit eveneens voor vertraging.

Het stadsbestuur is van mening dat toentertijd werd toegezegd dat werkzaamheden “op korte termijn” uitgevoerd zouden worden. In een schrijven van Rijkswaterstaat wordt wel onderkend dat het knelpunt nog steeds actueel is. “Wij zijn verbaasd en teleurgesteld dat na een goed verlopen proces om te komen tot een oplossing voor het fileprobleem bij de afrit 32 het nu, meer dan een jaar later, blijkt dat er geen zicht is op financiële middelen om het probleem op te lossen. Wij merken dat dit de verkeersveiligheid en de doorstroming op de A1 en N342/Provinciale rondweg niet ten goede komt”, zo reageert het Oldenzaalse college van burgemeester en wethouders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen