Vitens geeft opnieuw kookadvies voor Oldenzaal, Losser en een klein deel van Dinkelland

Foto: CC0

Vitens heeft opnieuw een kookadvies afgegeven voor inwoners van de gemeenten Oldenzaal, Losser en een aantal adressen in Dinkelland.

Dit betekent ook dat het nog geldende kookadvies voor sommige huishoudens in de gemeente Losser van kracht blijft. Vitens realiseert zich dat dit erg vervelend is voor hun klanten. Het bedrijf werkt hard om de kleine hoeveelheid bacteriën nog uit het water te krijgen en treffen daarvoor met spoed rigoureuze maatregelen.

De afgelopen periode heeft Vitens meerdere dagen achter elkaar géén sporen van bacteriën aangetroffen en bleken de maatregelen effectief. Helaas is in de laatste controle van dinsdag 14 september een zeer lage hoeveelheid enterococcen gevonden. “Wij vinden het heel erg vervelend dat wij opnieuw een kookadvies moeten afgeven aan onze klanten. Wij begrijpen dat het aanzienlijke impact heeft op de thuissituatie bij onze klanten. Maar wij staan voor de kwaliteit van ons drinkwater en doen er momenteel echt alles aan om zo snel als mogelijk weer schoon en betrouwbaar drinkwater te kunnen leveren”, aldus manager Hester Latenstein van Voorst.

Vitens bouwt met spoed een extra reinigingsinstallatie in het systeem en de reeds opgestarte werkzaamheden worden voortgezet om het leidingnet grondig op te schonen. De installatie doodt eventuele bacteriën voordat het water het leidingnet in gaat. Tegelijkertijd worden de infrastructuur en het drinkwaterreservoir
nogmaals grondig gereinigd. Dit gaat enkele dagen duren. Zolang geldt in ieder geval het kookadvies.

Het vermoeden dat de bron van de besmetting in een van de drinkwaterreservoirs zit, klopt nog steeds. Dat drinkwaterreservoir is dan ook nog steeds buiten bedrijf gesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen