Marc Smellink uit Rossum neemt afscheid als vicevoorzitter CDA-jongeren Overijssel

Marc Smellink
Marc Smellink
Foto: CDJA Overijssel

Marc Smellink (25) heeft afgelopen vrijdag afscheid genomen als vicevoorzitter van de politieke jongerenorganisatie van het CDA, CDJA Overijssel.

In 2018 trad de Rossummer aan als bestuurslid. “Met veel plezier heb ik dagelijks bestuurslid en vicevoorzitter mogen zijn van deze enthousiaste jongerenclub.” Smellink is tevens fractievoorzitter van CDA Dinkelland en werkt als veiligheidsadviseur in Deventer.

Woningbouw en Nedersaksisch

Naast vicevoorzitter was Smellink van 2019 tot 2020 interim-voorzitter van CDJA Overijssel. Hij is trots op de prestaties van de CDA-jongeren. “We pleitten bijvoorbeeld meermaals met succes voor betaalbare en voldoende woningbouw voor jongeren en tegen verengelsing van het onderwijs.” Smellink heeft zich binnen het CDJA ook sterk gemaakt voor meer ruimte voor het Nedersaksisch, in bijvoorbeeld het onderwijs. “Ik zie steeds vaker dat jongeren het Nedersaksisch, zoals Twents niet meer machtig zijn. Deze taal is een belangrijke cultuurdrager van cultuur, gebruik en tradities in Noord- en Oost-Nederland. Dit mag en kan niet verdwijnen”, vindt Smellink.

Steentje bijdragen

CDJA’ers uit de hele provincie zetten zich in om jongeren enthousiast te maken voor de lokale politiek. Door een combinatie te maken van party & politics heeft hij het CDJA Overijssel zien groeien. “Politiek heeft steeds vaker een negatief imago onder jongeren”, constateert Smellink. “Door te laten zien dat je een steentje kunt bijdragen en resultaten bereikt wordt het interessanter en leuker.”

Herverkiezing

Naast het afscheid van Smellink is Dorien Wind (Almelo) herkozen als voorzitter, evenals Emma van der Heijden (Epe) als secretaris en Laura Mak (Hellendoorn) als penningmeester. “Ik heb veel vertrouwen in het bestuur dat veel ambities heeft om de belangen van jongeren te blijven behartigen. Uiteraard met party and politics!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen