Eén miljoen extra budget voor startersleningen

Foto: CC0

Veel starters op de woningmarkt maken in de gemeente Dinkelland al gebruik van een starterslening, dit jaar alleen zijn er al tien aanvragen.

Daardoor is het budget nu op. De gemeente wil starters graag blijven helpen en stelt daarom één miljoen euro extra beschikbaar voor zulke startersleningen.

De starterslening

De starterslening is een lening waarmee starters nét een beetje extra kunnen lenen voor het kopen of bouwen van een eerste woning. Het is een lening bovenop de maximale hypotheek en het mooie van deze lening is dat er de eerste 3 jaar geen kosten zijn, zoals rente en aflossing.

Startersleningen zijn bedoeld voor mensen die nog niet eerder een huis hebben gekocht en er zelf in gaan wonen. Er zijn wel voorwaarden: www.dinkelland.nl/starterslening.

Al 10 starters geholpen

Er lopen nu nog 10 aanvragen voor een starterslening. Als deze aanvragen zijn afgehandeld is het Dinkellandse budget op. “Zonder extra budget moeten nieuwe aanvragen worden afgewezen. En dat willen we niet”, aldus wethouder Cel Severijn. “We zien dat starters dat duwtje in de rug hard nodig hebben in deze moeilijke woningmarkt. We proberen starters te helpen waar we kunnen. Het budget voor de starterslening is hier een onderdeel van.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen