Net te weinig animo voor verlenging BIZ in Denekamp: ‘Hadden het graag anders gezien’

Foto: CC0

Uit de resultaten van de draagvlakmeting die afgelopen periode is gehouden onder de centrumondernemers van Denekamp blijkt dat er onvoldoende draagvlak is voor een BIZ.

Van 6 maart tot en met 20 maart kon er gestemd worden over een nieuwe Bedrijveninvesteringszone (BIZ) in het centrum van Denekamp. Vandaag zijn de stemmen geteld onder toezicht van een notaris. Er zijn 96 stembiljetten uitgegeven. In totaal zijn er 68 stemmen uitgebracht. Dit waren 44 stemmen voor en 24 stemmen tegen.

Voor de invoering moest aan een aantal voorwaarden worden voldaan: 50% van de BIZ-bijdrageplichtigen moet een stem uitbrengen. Daar is aan voldaan. Echter, daarvan moet tweederde vóór invoering zijn. Dit betekent dat er 46 voor-stemmen hadden moeten zijn. Hoewel er dus wel meer ondernemers vóór de BIZ hebben gestemd dan tegen, is het onvoldoende om de BIZ in te kunnen voeren.

Richard Oude Luttikhuis, voorzitter van stichting BIZ Denekamp is zeer teleurgesteld over de uitkomst. “De initiatiefnemers hadden het graag anders gezien. Er zijn na de coronaperiode mooie initiatieven ontstaan om het kernwinkelgebied in Denekamp, als ‘shopdoarp’ van Twente, samen met de gemeente verder te ontwikkelen. Het is twijfelachtig en onzeker of er zonder BIZ voldoende geld beschikbaar is om als centrum ook de komende jaren activiteiten en dergelijke mogelijk te maken. Kennelijk is Denekamp (nog) niet klaar voor samen versterken.”

Ook wethouder Brand had het graag anders gezien. “Met een BIZ wordt geld opgehaald voor het centrum. Het levert daarmee een mooie impuls aan de levendigheid van het centrum. Het is jammer dat een groot deel van de BIZ-plichtigen onvoldoende meerwaarde ziet in een BIZ.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen