Dinkellandse jeugd zet zich in voor bijen en vlinders

Afgelopen weken hebben vele basisschoolleerlingen uit de gemeente Dinkelland zich ingezet voor het scholenproject ‘Red de vlinder en de bij’.

Dit project is gericht op het behoud van vlinders en bijen, die in veel delen van de wereld en ook in Nederland met uitsterven worden bedreigd.

Door bloemenmengsels in te zaaien, voorlichting te geven en samen te werken, worden steeds meer mensen bewust gemaakt van het feit dat de kringloop in de natuur belangrijk is. Niet alleen voor dieren en planten, maar zeker ook voor de mens. Zonder bestuiving van vliegende insecten, als wilde bijen en vlinders, komt immers onze voedselproductie (groente en fruit) in gevaar.

Dinkellandse scholen

Verschillende basisscholen uit de gemeente Dinkelland hebben dit jaar weer alles op alles gezet om bijen en vlinders te redden. Ze hebben op verschillende locaties bloemenmengels ingezaaid voor meer biodiversiteit. De leerlingen startten de dag met een presentatie in de klas om vervolgens zelf aan het werk te gaan. Bloemenmengsels werden verstrooid en ingeharkt, zodat over elf weken een prachtig resultaat te zien is.

Positieve invloed

Natuur- en vogelwerkgroep de Grutto is kartrekker van dit project. Zij vinden het belangrijk om kinderen bewust te maken van het belang van vlinders en bijen en wil dat deze biologie praktijkles bijdraagt aan een positieve invloed op de algehele ontwikkeling van de basisschoolkinderen.

Dat het belangrijk is voor de natuur en de schooljeugd erkent ook wethouder Benno Brand: “Het is mooi om te zien dat de betrokkenheid van de schooljeugd bij de natuur op deze manier in positieve zin beïnvloed wordt. Het is belangrijk dat er een volgende generatie natuurbeschermers op staat.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen