Gemeenteraad kiest voor herbenoeming burgemeester John Joosten

Foto:

De gemeenteraad heeft maandagavond besloten burgemeester Joosten bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor herbenoeming.

De nieuwe ambtsperiode gaat in op 9 januari 2024.

Burgemeester Joosten heeft sinds 9 januari 2018 de functie van burgemeester van de gemeente Dinkelland. Zijn eerste ambtstermijn eindigt op 9 januari 2024. Daarom is op initiatief van de Commissaris van de Koning de vereiste herbenoemingsprocedure gestart en doorlopen.

Op 30 mei 2023 heeft de raad van Dinkelland een vertrouwenscommissie herbenoeming ingesteld, bestaande uit de vijf fractievoorzitters in de raad. Onder het technische voorzitterschap van de plaatsvervangend raadsvoorzitter heeft deze commissie de aanbeveling voor de herbenoeming voorbereid.

De commissie heeft gesprekken gevoerd met de burgemeester om een goed beeld en oordeel te krijgen over zijn afgelopen ambtstermijn en de toekomst.

De commissie is tot de conclusie gekomen dat burgemeester Joosten ook de komende zes jaar een geschikte burgemeester is voor Dinkelland. Volgens hen beschikt hij over een combinatie van goede tot uitstekende eigenschappen en vaardigheden die essentieel zijn voor Dinkelland. De commissie is unaniem tot de aanbeveling gekomen om de raad van Dinkelland voor te stellen burgemeester Joosten te herbenoemen.

Vanavond heeft de raad van Dinkelland, zoals gebruikelijk in herbenoemingsprocedures, in beslotenheid over dit onderwerp gesproken en vervolgens unaniem besloten om burgemeester Joosten aan te bevelen voor herbenoeming bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen