Geen zoetigheden, maar leidingwater voor leerlingen in Denekamp

Vandaag, op Nationale Kraanwaterdag, kregen kinderen van de (deelnemende) scholen en de buitenschoolse opvang (bso’s) alleen kraanwater en geen gezoete drankjes te drinken.

Nationale Kraanwaterdag is een jaarlijks initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven en wordt ondersteund door vele partners. Om deze dag te vieren en meer te leren over kraanwater bracht Vitens een bezoek aan Denekamp.

“Het allerbelangrijkst is dat we gezond zijn én gezond blijven”, vertelt wethouder Richard de Way. “Daarom moet water drinken veel meer vanzelfsprekend worden. Dat vinden wij als gemeente heel belangrijk.”

Scholen spelen een vitale rol in het vormgeven van de toekomst van hun leerlingen, en dat gaat verder dan alleen schoolprestaties. “Als scholen spelen we een belangrijke rol bij het bouwen van een mooie toekomst voor leerlingen. Dat gaat verder dan rekenen, lezen, taal. Bewust worden van gezond gedrag en daar ook bij stimuleren zien we als scholen ook als een belangrijke taak”, aldus directeur Susan Smidt van basisscholen Alexander en de Veldkamp.

Kick-off waterdrinkbeleid

Vrijdag 8 september heeft de gemeente een belangrijke stap gezet. Alle basisscholen in Denekamp organiseerden gezamenlijk de kick-off van het waterdrinkbeleid dat ervoor moet zorgen dat kraanwater de standaard wordt in plaats van duurdere, te zoete drankjes en kraanwater daarmee voor hun leerlingen bovenaan de menukaart staat.

Magda Nijmeijer, directeur van de dr M.L. Kingschool: “Juist omdat we dit met alle scholen in Denekamp doen heeft het gelijk een bredere uitstraling. En in een dorp gaat het verhaal dan ook snel rond.”

“Wij geven nu het goede voorbeeld. De verwachting is dat het daardoor ook op andere momenten van de dag gevolg zal vinden. Op dit moment steken we onze energie vooral in het tot een succes maken binnen onze scholen! Goed voorbeeld doet goed volgen”, aldus directeur Rob van de Vegt van onder andere de Zevenster en Willibrord.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen