Gemeentehuis kleurt oranje om geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen

Foto: Gemeente Dinkelland

Het gemeentehuis in Denekamp kleurt sinds gisteren oranje, om aandacht te vragen voor het geweld waarmee veel vrouwen in hun leven te maken krijgen.

Met de Orange the World campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd hiertegen. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd.

De gemeente Dinkelland staat voor een inclusieve samenleving en heeft zich daarom bij deze campagne aangesloten. Het gemeentehuis kleurt daarom in de periode van 25 november tot 10 december oranje.

Bewustwording vergroten

Helaas is geweld tegen vrouwen en meisjes een wereldwijd probleem. Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met fysiek en/of seksueel geweld. Zo wordt er in Nederland gemiddeld elke acht dagen een vrouw om het leven gebracht als gevolg van huiselijk geweld. Kijk op www.orangetheworld.nl voor meer informatie.

Inclusiviteit in de gemeente Dinkelland

Wethouder Cel Severijn onderstreept het belang van de campagne: “Huiselijk geweld is een groot en misschien ook wel een ongrijpbaar begrip. Want bepaald geweld is zichtbaar, maar er is ook ontzettend veel onzichtbaar geweld. Met deze campagne willen we het onderwerp bespreekbaar maken. We zien namelijk dat de overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt geen aangifte of melding doet. Dat taboe willen we doorbreken. Geweld hoort immers
nergens thuis.”

Maaike Schreurs, wijkteamchef van de politie in de gemeente Dinkelland: “Als politie willen we een veilige thuissituatie voor iedereen. Vrouwen en meisjes kunnen altijd hulp vragen op het politiebureau of online via onze officiële social media accounts. Elke situatie is weer anders en dat betekent dat we meestal maatwerk moeten leveren. Tijdens ons onderzoek stellen we feiten vast en stemmen dit met onze partners af. Veilig Thuis zorgt ervoor dat iedereen in het gezin passende hulp krijgt. Voor het slachtoffer, de kinderen én de pleger.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen