Bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen: 4 februari 2021

Foto: Gemeente Dinkelland

In onderstaand overzicht worden de meest actuele bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen weergegeven.

Omgeving en milieu

Aanvraag omgevingsvergunning

Sommige omgevingsvergunningen moeten worden voorbereid met de zogenaamde reguliere voorbereidingsprocedure. Er moet in principe binnen 8 weken op de aanvraag worden beslist. Van de ontvangst van een aanvraag moet openbaar kennis worden gegeven. Het is echter niet mogelijk naar aanleiding van die kennisgeving bezwaren of zienswijzen in te dienen.

Bij de gemeente is binnengekomen een aanvraag – reguliere procedure – voor:

  • Vliegveldstraat 9 in Deurningen, het kappen van twee eiken (14-01-2021)
  • Perceel tussen Kerkewei 2 en Grotestraat 41 in Rossum, het aanleggen van een vuilvanger (22-01-2021)
  • De Aanleg 2 in Weerselo, het kappen en snoeien van vier bomen (22-01-2021)
  • Lemseloseschoolweg 22 in Weerselo, het verleggen van een duiker/inrit (21-01-2021)
  • Oude Weerseloseweg 2 in Weerselo, het vervangen van het pannen dak door rieten dak en het plaatsen van een dakkapel (21-12-2020)
  • Legtenbergerstraat 9 in Weerselo, het plaatsen van een stallingsruimte/opslagruimte (19-12-2020)

Verleende omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders hebben met toepassing van de zogenaamde reguliere voorbereidingsprocedure een of meer omgevingsvergunningen verleend. Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken na de datum van verzending aan de aanvrager schriftelijk bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Gedurende de bezwarentermijn liggen de stukken ter inzage op het gemeentehuis. Als u de stukken wilt inzien, verzoeken wij u om daar- voor eerst telefonisch een afspraak te maken.

Meestal mag van een omgevingsvergunning pas gebruik gemaakt worden als de bezwarentermijn is verstreken. Alleen van een omgevingsvergunning om te bouwen mag doorgaans met- een gebruik gemaakt worden. Maar wie begint te bouwen zolang de bezwarentermijn nog niet is afgelopen, bouwt wel op eigen risico.

Burgemeester en wethouders hebben een omgevingsvergunning verleend voor:

  • Oostwal 24 in Ootmarsum, het herontwikkelen Klooster Maria via Ad Fontes (27-01-2021)
  • Kerkepad 26 in Tilligte, het bouwen van een woning  (29-01-2021)
  • Bisschopstraat en Bornsestraat (kruising) in Weerselo, het kappen van bomen (28-01-2021)
  • Ootmarsumsedijk nabij huisnr. 8 in Weerselo, het kappen van een beuk (25-01-2021)
  • Oude Weerseloseweg 2 in Weerselo, het vervangen van het pannendak door rieten dak en het plaatsen van een dakkapel (27-01-2021)

Rectificatie

In de publicatie van 28-01-2021 staat over het plaatsen van zonnepanelen op eigen grond, wordt per abuis Deurningerstraat 43 in Deurningen met verzenddatum 21-01-2021 genoemd. Dit had Vliegveldstraat 43 in Deurningen moeten zijn.

Ruimtelijk beleid

Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Langkampweg 5”

Burgemeester en wethouders maken bekend dat ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Langkampweg 5”.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk om binnen een bestaande schuur op het erf Langkampweg 5 te Tilligte twee boerderijkamers te realiseren.

Ter inzage

Het papieren exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 5 februari 2021 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Als u de stukken wilt inzien, verzoeken wij u om daarvoor eerst telefonisch een afspraak te maken met de receptie van het gemeentehuis.

U kunt het plan digitaal inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website is het plan te raadplegen met behulp van het adres of met het planidentificatienummer NL.IMRO.1774.BUIBPLANGKAMPWG5-OW01. Het plan is eveneens digitaal in te zien via de gemeentelijke website www.dinkelland.nl/ruimtelijke-plannen.

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad, postbus 11, 7590 AA Denekamp en dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend dan wel per post te zijn bezorgd. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen bovengenoemde termijn indienen nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met dhr. R. Jacobi van het organisatieonderdeel Fysieke leefomgeving via het telefoonnummer 0541-854100.

Vragen?

Voor het inzien van de stukken kunt u contact opnemen met de receptie van het gemeentehuis. Voor inhoudelijke vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. R. Jacobi van het organisatieonderdeel Fysieke leefomgeving via het telefoonnummer 0541-854100.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen