Bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen: 25 februari 2021

Foto: Gemeente Dinkelland

In onderstaand overzicht worden de meest actuele bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen weergegeven.

Omgeving en milieu

Aanvraag omgevingsvergunning

Sommige omgevingsvergunningen moeten worden voorbereid met de zogenaamde reguliere voorbereidingsprocedure. Er moet in principe binnen 8 weken op de aanvraag worden beslist.

Van de ontvangst van een aanvraag moet openbaar kennis worden gegeven. Het is echter niet mogelijk naar aanleiding van die kennisgeving bezwaren of zienswijzen in te dienen.

Bij de gemeente is binnengekomen een aanvraag – reguliere procedure – voor:

  • Denekamp, Dorpermeienweg 1 – het bouwen van een overkapping, 16-02-2021
  • Lattrop-Breklenkamp, Jonkershoesweg 11 – het bouwen van een woning met inwoning ter vervanging van een bestaande boerderij en drie vrijstaande bijgebouwen, 12-02-2021
  • Ootmarsum, Profietstraat 7D – het bouwen van een schuur met overdekt terras ter vervanging van een oude schuur, 13-02-2021
  • Saasveld, Bornsestraat 43 – naast bestaande parkeerplaats het aanvragen van een tijdelijke vergunning voor het realiseren van 25 camperplaatsen, 12-02-2021
  • Saasveld, Mönnikweg 2A – het aanleggen van sleufsilo’s en het verbreden van een uitrit, 15-01-2021

Omgevingsvergunningen; besluit intrekking of wijziging, reguliere voorbereidingsprocedure

Burgemeester en wethouders hebben besloten om een of meer omgevingsvergunningen in te trekken of te wijzigen. Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Dat kan gedurende 6 weken na verzending aan de geadresseerde van het intrekkings- of wijzigingsbesluit. Gedurende de bezwarentermijn liggen de stukken ter inzage op het gemeentehuis. Als u de stukken wilt inzien, verzoeken wij u om daarvoor eerst telefonisch een afspraak te maken. Het gaat om:

  • Denekamp, Begoniastraat 20 – intrekken omgevingsvergunning voor het uitbreiden van levensloopbestendig maken van een woning, 22-02-2021

Meldingen artikel 8.41 Wet milieubeheer

Voor het “oprichten of veranderen” van bepaalde categorieën van inrichtingen is geen omgevingsvergunning vereist. Wel moet op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer vooraf een melding worden ingediend en moeten landelijk vastgestelde voorschriften worden nageleefd. Burgemeester en wethouders kunnen met betrekking tot deze bedrijven wel nog zogenoemde “maatwerkvoorschriften” vaststellen. Een melding is ingediend voor een inrichting te:

  • Lattrop-Breklenkamp, Frensdorferweg 44 – het veranderen van de inrichting, geen maatwerk

Ruimtelijk beleid

Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Ottershagenweg 2 en 2A Oud Ootmarsum”

Burgemeester en wethouders maken bekend dat ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Ottershagenweg 2 en 2A Oud Ootmarsum”.

Met het ontwerpbestemmingsplan wordt de bedrijfswoning met inwoning aan de Ottershagenweg 2-2a te Oud Ootmarsum afgesplitst van het horecabedrijf en bestemd tot reguliere woning met een bestemming ‘Wonen’.

Ter inzage

Het papieren exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 26 februari 2021 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Als u de stukken wilt inzien, verzoeken wij u om daarvoor eerst telefonisch een afspraak te maken met de receptie van het gemeentehuis. U kunt het plan digitaal inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website is het plan te raadplegen met behulp van het adres of met het planidentificatienummer NL.IMRO.1774.BUIBPOTTERSHAGEN2-OW01. Het plan is eveneens digitaal in te zien via de gemeentelijke website www.dinkelland.nl/ruimtelijke-plannen.

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad, postbus 11, 7590 AA Denekamp en dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend dan wel per post te zijn bezorgd. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen bovengenoemde termijn indienen nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met mevr. R. Rietveld van het organisatieonderdeel Fysieke leefomgeving via het telefoonnummer 0541-854100.

Vragen?

Voor het inzien van de stukken kunt u contact opnemen met de receptie van het gemeentehuis. Voor inhoudelijke vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. R. Rietveld van het organisatieonderdeel Fysieke leefomgeving via het telefoonnummer 0541-854100

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen