Bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen: 4 maart 2021

Foto: Gemeente Dinkelland

In onderstaand overzicht worden de meest actuele bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen weergegeven.

Omgeving en milieu

Aanvraag omgevingsvergunning

Sommige omgevingsvergunningen moeten worden voorbereid met de zogenaamde reguliere voorbereidingsprocedure. Er moet in principe binnen 8 weken op de aanvraag worden beslist. Van de ontvangst van een aanvraag moet openbaar kennis worden gegeven. Het is echter niet mogelijk naar aanleiding van die kennisgeving bezwaren of zienswijzen in te dienen.

Bij de gemeente is binnengekomen een aanvraag – reguliere procedure – voor:

  • Agelo, Kleinesweg 7 – het bouwen van een garage-berging-carport ter vervanging van bestaande garage-berging, 18-02-2021
  • Agelo, Opperveldweg 11 – het kappen van een eik, 17-02-2021
  • Denekamp, Johanninksweg 78-B46 – het bouwen van een bijgebouw met garage en overdekte veranda, 18-02-2021
  • Deurningen, Hoofdstraat 32F – het realiseren van een woning op de begane grond, 24-02-2021
  • Deurningen, Hoofdstraat 52 – het bouwen van een schuur ter vervanging van een bestaande schuur, 19-02-2021
  • Deurningen, Oude Deurningerstraat 4A – het uitbreiden van een bedrijfspand, 24-02-2021
  • Ootmarsum, De Mors 127 – het bouwen van een aansluitende bedrijfshal, 24-02-2021
  • Lattrop-Breklenkamp, Jonkershoesweg 11 – het bouwen van twee woningen ter vervanging van een bestaande boerderij met bijgebouwen, 23-02-2021
  • Rossum, Lemseloseschoolweg 6 – het uitbreiden van een woning met een bijgebouw, 19-02-2021
  • Weerselo, Haarbekkenweg 1 – het kappen van vijf eiken, 23-02-2021
  • Weerselo, Tip 4 – het bouwen van een kantoor en hal, 20-02-2021

Omgevingsvergunning; verlenging beslissingstermijn

Sommige omgevingsvergunningen moeten worden voorbereid met de zogenaamde reguliere voorbereidingsprocedure. Er moet dan in principe binnen 8 weken na ontvangst van de aanvraag worden beslist. Maar die termijn kan zo nodig worden verlengd. Tegen een beslissing om een termijn te verlengen kan alleen bezwaar gemaakt worden door degene die daarbij een belang heeft dat los staat van het te nemen besluit.

Burgemeester en wethouders hebben de beslissingstermijn verlengd met betrekking tot een aanvraag om omgevingsvergunning voor:

  • Agelo, Voortsweg 1 – het bouwen van een bedrijfswoning, 31-12-2020

Verleende omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders hebben met toepassing van de zogenaamde reguliere voorbereidingsprocedure een of meer omgevingsvergunningen verleend. Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken na de datum van verzending aan de aanvrager schriftelijk bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Gedurende de bezwarentermijn liggen de stukken ter inzage op het gemeentehuis.

Meestal mag van een omgevingsvergunning pas gebruik gemaakt worden als de bezwarentermijn is verstreken. Alleen van een omgevingsvergunning om te bouwen mag doorgaans meteen gebruik gemaakt worden. Maar wie begint te bouwen zolang de bezwarentermijn nog niet is afgelopen, bouwt wel op eigen risico.

Burgemeester en wethouders hebben een omgevingsvergunning verleend voor:

  • Denekamp, Brandlichterweg 89 – het uitbreiden van een woning, 25-02-2021
  • Denekamp, nabij Schotbroekweg 2 – het plaatsen van een kunstwerk, 23-02-2021

Aanvraag intrekking omgevingsvergunning

Ingekomen is een aanvraag tot intrekking van een omgevingsvergunning. Op deze aanvraag tot intrekking van de vergunning moet in principe binnen 8 weken na ontvangst worden beslist. Deze kennisgeving is alleen informatief. Het betreft:

  • Agelo, Enktermorsweg 4A – het intrekken van het vigerende omgevingsvergunning beperkte milieutoets, 17-02-2021

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen. Het betreft het navolgende project:

  • Weerselo, Deurningerstraat 12 – het bouwen van een ligboxenstal

De uitgebreide voorbereidingsprocedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is van toepassing. Daarom is nu eerst een ontwerpvergunning opgesteld. Dit ontwerp ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis Die termijn van 6 weken gaat in op de dag na de datum van deze publicatie.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Wie nalaat om tijdig een zienswijze in te brengen, kan later niet alsnog beroep instellen als het definitieve besluit is genomen.

Meldingen artikel 8.41 Wet milieubeheer

Voor het “oprichten of veranderen” van bepaalde categorieën van inrichtingen is geen omgevingsvergunning vereist. Wel moet op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer vooraf een melding worden ingediend en moeten landelijk vastgestelde voorschriften worden nageleefd. Burgemeester en wethouders kunnen met betrekking tot deze bedrijven wel nog zogenoemde “maatwerkvoorschriften” vaststellen. Een melding is ingediend voor een inrichting te:

  • Ootmarsum, De Mors 84 – het plaatsen van een systeem waarbij zes (geur)emissiebronnen naar een schoorsteen gebracht zijn, geen maatwerk

Ruimtelijk beleid

Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Postweg 13 en Gunnerstraat 49” Burgemeester en wethouders maken bekend dat ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Postweg 13 en Gunnerstraat 49”.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk dat de bestaande woning aan de Postweg 13 in Saasveld kan worden uitgebreid met 78,5m2. Hiervoor wordt 80m2 aan landschap ontsierende bebouwing gesloopt aan de Gunnerstraat 49.

Ter inzage

Het papieren exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 5 maart 2021 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

U kunt het plan digitaal inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website is het plan te raadplegen met behulp van het adres of met het planidentificatienummer NL.IMRO.1774.BUIBPPOSTWEGGUNSTR-OW01. Het plan is eveneens digitaal in te zien via de gemeentelijke website www.dinkelland.nl/ruimtelijke-plannen.

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad, postbus 11, 7590 AA Denekamp en dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend dan wel per post te zijn bezorgd. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen bovengenoemde termijn indienen nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met dhr. J. Hindriksen van het organisatieonderdeel Fysieke leefomgeving via het telefoonnummer 0541-854100.

Vragen?

Voor het inzien van de stukken kunt u contact opnemen met de receptie van het gemeentehuis. Voor inhoudelijke vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. J. Hindriksen van het organisatieonderdeel Fysieke leefomgeving via het telefoonnummer 0541-854100.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen