Een begrip in heel Twente, de Trekker Trek van Saasveld

Foto: Trekker Trek Saasveld

Morgen vindt de Trekker Trek in Saasveld plaats, met ieder jaar een grote deelname en veel publiek mag dit evenement een begrip in Twente worden genoemd.

Op het terrein van ’t Anker in Saasveld start om 9.00 uur de trek, waarbij tractoren uitkomend in verschillende gewichtsklassen de sleepwagen naar de 90 meter (full pull) proberen te trekken. De sleepwagen die wordt ingezet is The balance of power uit Barlo. Er wordt getrokken op een kleibaan en volgens het reglement van de Trekkertrek Stichting Twente Achterhoek (TSTA). De tractoren uitkomend in de sportklasse zorgen voor de meeste sensatie. Met veel lawaai en een hoge snelheid scheren zij over de baan.

De organisatie van deze tractorenstrijd is in handen van de koninklijke muziekvereniging St. Caecilia uit Saasveld. De muziekvereniging heeft dit evenement 27 jaar geleden opgezet om extra inkomsten te generen. Met ruim 80 deelnemers is de Trekker Trek uitgegroeid tot een begrip in Saasveld en omstreken en trekt naast veel deelnemers een groot publiek. “We hebben al jaren veel publiek en een grote deelname uit Twente, Salland en de Achterhoek. Deelnemers konden zich inschrijven tijdens een inschrijfavond. De deelnemerslijst was binnen een mum van tijd vol. Daar zijn we erg blij mee”, aldus Mart Franken Volmerink van de Trekker Trek Commissie.

Dat de Trekker Trek Saasveld een succes is, is te danken aan de vele vrijwilligers en sponsoren die dit evenement mogelijk maken. Zij zorgen dat de baan er goed bij ligt en alles soepel verloopt. In de tent kan het publiek terecht voor een drankje en een warme hap. Ook aan kinderen is gedacht, want ze kunnen zich vermaken met o.a. een springkussen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen