Sportverkiezingen in Dinkelland: bijzondere avond vol winnaars

Vanavond vond de negende editie van het sportgala van Dinkelland plaats in het gemeentehuis in Denekamp

De voorgedragen kandidaten kwamen uit maar liefst 15 verschillende sportdisciplines en in alle categorieën werden in totaal 27 kandidaten voorgedragen met meer dan 100 actieve sporters.

Sportief Dinkelland liet het afgelopen jaar opnieuw zien dat zowel in de breedte als aan de top fantastische sport op hoog niveau wordt beoefend. Het sportgala bleek weer een geschikt platform om al deze sporters uitbundig in het zonnetje te zetten. Daarom werden alle kampioenen die Dinkelland rijk is traditiegetrouw aan het begin van de avond gehuldigd door de gemeente.

Prijswinnaars

De jeugd was volop vertegenwoordigd tijdens het sportgala. Vijf kandidaten werden voorgedragen in de categorie sporttalent van Dinkelland 2018. Susan Veelers-Stevelink maakte de winnaar bekend. Zij mocht de prijs overhandigen aan Yke Groener, zwemster van De Dinkel. Yke kreeg de felbegeerde trofee voor haar uitstekende zwemprestaties. Ze werd Nederlands kampioen op de 200, 400 en 800 meter vrije slag én op de 200 meter rugslag.

Annet Werger, jurylid en voormalig speelster van Set-Up’65, mocht de winnares bekend maken in de categorie sportvrouwen. Lonne Dijkhuis wist de titel in de wacht te slepen door haar bijzondere zwemprestaties. Ze won onder andere zilver bij de Nederlandse kampioenschappen op de 50 meter schoolslag en zwom met haar ploeggenoten een Nederlands record op de 4 keer 100 meter wisselslag.

Vier ploegen gingen dit jaar voor de titel jeugdsportploeg van Dinkelland 2018. In deze categorie gingen de handbalmeisjes A2 van RSC er met de prijs vandoor. De meiden werden voor het vierde jaar op rij kampioen en dit keer in een hogere leeftijdsklasse, een topprestatie. Burgemeester John Joosten reikte hen voor het tweede jaar op rij de prijs uit.

Dit jaar waren er maar liefst acht genomineerden in de categorie sportman. Hans Bossink reikte deze prijs uit aan handbiker Mark Mekenkamp uit Saasveld. Hij werd in 2018 Nederlands kampioen tijdrijden in de handbike klasse H3, een unieke prestatie gezien zijn korte staat van dienst.

In de categorie sportploeg streden vier teams om de titel. Winnaar werd het eerste damesteam van DSVD, dat uit handen van sportwethouder Benno Brand de felbegeerde trofee in ontvangst mocht nemen. De ploeg werd kampioen van de eerste divisie en promoveerde naar de eredivisie, het hoogste niveau.

Sportwaarderingsprijs, publieksprijs en persprijs

De sportwaarderingsprijs is een prijs voor het meest aansprekende evenement en de daarvoor actief zijnde vrijwilligers. De organisatie en de vrijwilligers van de Euregio Fiets4daagse mochten deze prijs uit handen van Erik Hemmer, vicevoorzitter van de gemeenteraad, in ontvangst nemen.

De publieksprijs ging dit jaar naar Manon Damhuis en het eerste damesteam van Rosstars. Zij hadden via Facebook de meeste stemmen verzameld.

De persprijs ging naar Herman Harms uit Denekamp. Hij wordt ook wel de directeur van DOS’19 en nu SDC’12 genoemd. Als vrijwilliger in hart en nieren onderhoudt hij alle contacten naar de KNVB. Ook is hij de man die zorgt voor de scheidsrechters, de EHBO en tal van andere werkzaamheden bij de club. Ook bij andere evenementen in Denekamp wordt hij gevraagd als EHBO nodig is. Kortom, iemand die deze waardering verdient.

Optredens, presentatie en organisatie

De vele prijsuitreikingen werden afgewisseld met optredens van gym- en turnvereniging DOS’19 uit Denekamp, de Lezz Crew van dansschool LEZZ Studio en de jonge zangeres Lois Senger uit Weerselo. Het gala werd afgesloten met het nummer We Are The Champions van Queen, een hulde die alle aanwezige sporters meer dan terecht toekwam.

De presentatie van het sportgala was in de vertrouwde handen van Arjen Meinders. Licht en geluid werd verzorgd door de bodes van de gemeente Dinkelland. Twan Keizer verzorgde de filmregistratie. Jeroen Keizer was de regisseur van de avond en de algehele organisatie was in handen van Femke Heithuis en Bianca Menderink.

'

Reacties

gallery
50791
Vanavond vond de negende editie van het sportgala van Dinkelland plaats in het gemeentehuis in Denekamp
https://dinkelland.nieuws.nl/sport/20190111/sportgala-mooie-avond-vol-winnaars/
2019-01-11T22:30:25+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/85/2019/01/12122512/49898581_2050336328412991_265478293707292672_o.jpg
Sport