Een podium vol Triade turnsters

De turn(st)ers van Triade hebben uitstekend gepresteerd op de finale van de gymnastiek- en turncompetitie van de regio Overijssel.

Deze werd zaterdag in Borne gehouden. Dit jaar hebben twaalf van de dertien deelnemende teams zich in de voorrondes geplaatst voor deze finale en dat is al een hele prestatie op zich.

Overijssels kampioen

Ook dit jaar is het weer gelukt om op het hoogste podium te staan. Niet één, maar drie groepen wisten de titel Overijssels kampioen binnen te slepen. De meisjes 6-7 jaar Ootmarsum/Weerselo/Mariaparochie, meisjes 8-9 jaar Tubbergen en jongens 8-9 jaar Tubbergen/Mariaprochie gingen met de beker behorende tot het kampioenschap naar huis.

Het podium kleurt blauw

In de categorie meisjes 8-9 jaar gymcompetitie stond ons een geweldige verassing te wachten. Het gehele podium werd gevuld met turnsters van Triade in hun mooie blauwe turnpakjes. Links van het team uit Tubbergen (de Overijsselse kampioenen) mocht het mixteam 8-9 jaar Tubbergen/Ootmarsum plaats nemen. De derde plaats in deze categorie was voor het team Aadorp/Mariaparochie.

Op de foto de turnsters in de categorie meisjes 6-7 jaar gymcompetitie en meisjes 8-9 jaar gymcompetitie met hun trainsters.

Overige podiumplaatsen

Het team meisjes 6-7 jaar Tubbergen eindigde op een geweldige tweede plaats met maar een klein verschil met de Overijsselse kampioen. In de categorie 10-12 jaar werd het team van Ootmarsum/Weerselo knap derde. De meisjes 13 jaar en ouder turncompetitie wisten ook een mooie bronzen medaille te behalen. Daarnaast hebben ook de jongens een goede wedstrijd gehad. In de categorie 10-12 jaar werden de jongens van Triade tweede.

Overige teams

In de categorie 8-9 jaar namen 4 teams van Triade deel. Naast de drie podiumplaatsen in deze categorie mocht het team Almelo/Weerselo een mooie vierde plaats in ontvangst nemen. Het team 10-12 jaar Tubbergen viel met een vierde plaats helaas ook net buiten de prijzen, maar ze mogen tevreden op deze wedstrijd terug kijken met een minimaal verschil in punten ten opzichte van de nummer drie. Ook het team 10-12 jaar Almelo heeft een goede wedstrijd gehad, dit team is als zesde geëindigd.

'

Reacties

gallery
53265
De turn(st)ers van Triade hebben uitstekend gepresteerd op de finale van de gymnastiek- en turncompetitie
https://dinkelland.nieuws.nl/sport/20190526/een-podium-vol-triade-turnsters/
2019-05-26T12:56:21+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/85/2019/05/26125541/Triade-Overijsselse-kampioenschappen-2.jpg
Sport