Jongkindloop trekt sportievelingen en gezelligheidsmensen

In 2018 ontstond het spontane idee voor een sportief evenement door de omgeving van Lattrop-Breklenkamp: de Jongkindloop was geboren.

En na de geslaagde eerste editie was het afgelopen zondag tijd voor de tweede editie. Met minder mooi weer dan vorig jaar, maar net zo gezellig. Veel sportieve prestaties, maar ook lekker eten, gezellige muziek, kraampjes en activiteiten voor jong en oud.

Hardlopen, wandelen of fietsen

Naast wandelen en hardlopen konden deelnemers dit jaar ook meedoen aan twee MTB-tochten. En nieuw was de wandeltocht van 10 kilometer. Sommige routes gingen over de onlangs geopende brug over de Gele Beek in Lattrop. Verder moesten wandelaars en hardlopers af en toe over onverhard, nat terrein met hier en daar natte voeren als resultaat. Maar gelukkig mocht dat de pret niet drukken.

Rond het middaguur verzamelden opa’s en oma’s, vaders en moeders zich om de jongste deelnemers aan de kidsrun aan te moedigen. Voor iedereen was er een echte Jongkindmedaille en de nummers 1, 2 en 3 gingen naar huis met een mooie beker.

Gezellig festijn

Voor alle sportievelingen en meegekomen familie en vrienden was op het terrein van Erfgoed Bossem eveneens nog genoeg te doen. Zo konden ze genieten van een hamburger van Bossems Brandrood, pannenkoeken van de Molenstichting Lattrop-Tilligte, meedoen aan leuke knutselactiviteiten, een mooie hennatatoeage laten zetten, opwarmen in de warme hottub of een ritje maken op een pony. Onder de stal, pal naast de koeien konden mensen rondsnuffelen bij één van de gezellige kraampjes. En natuurlijk werd er bijgekletst onder genot van een drankje in de sfeervolle tent.

Kortom, de Jongkindloop is een festijn zowel voor sportievelingen en gezelligheidsmensen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen