Aftrap gemeentelijk sportakkoord bij UD Weerselo

Foto: CC0

Het zogeheten Lokaal Sportakkoord Dinkelland is op 30 oktober 2019 ondertekend door verschillende partijen, die gezamenlijk tot de ambities en acties zijn gekomen.

“Het akkoord is als één van de eerste sportakkoorden in Nederland goedgekeurd en we hebben budget gekregen om het uit te voeren”, aldus wethouder Benno Brand. “Dus we kunnen aan de slag. Tijdens de aftrap willen we samen kijken met welke acties en ambities we gaan beginnen. En vooral: wat daarvoor moet gebeuren en wie wat gaat doen. Alle partijen die het Lokaal Sportakkoord hebben ondertekend zijn voor de aftrap uitgenodigd. Uiteraard zijn ook andere partijen of inwoners die een actieve bijdrage willen leveren van harte welkom.”

Aftrap

De aftrap is op woensdag 11 maart 2020 en vindt plaats bij voetbalvereniging UD in Weerselo (Gunnerstraat 31). De avond begint om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) en eindigt om ongeveer 21.30 uur. Aanmelden kan tot 9 maart via www.dinkelland.nl/aftrap-lokaal-sportakkoord.

Het Lokaal Sportakkoord van Dinkelland verbindt vooral mensen en partijen en zet aan tot samenwerking en uitvoering. “Uiteraard de samenwerking tussen sportverenigingen onderling en met de gemeente, maar ook de verbinding met het sociaal domein”, licht wethouder Ilse Duursma toe. “Denk aan de (jeugd)zorg, onderwijs, kinderopvang en andere partijen zoals het bedrijfsleven. Samenwerking tussen al deze verschillende partijen zal eraan bijdragen dat men samen de vitaliteit versterkt.”

Omgaan met probleemgedrag

Eén van de acties uit het Lokaal Sportakkoord is het omgaan met probleemgedrag bij (jeugd)leden. Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) en Esmé Schreurs, tweedejaars studente sportkunde aan het Windesheim Zwolle, gaan samen onderzoeken welke behoefte er is aan pedagogische ondersteuning bij de sportverenigingen.

Het gaat hierbij om omgaan met pestgedrag, kinderen die slecht luisteren of het op tijd signaleren van kinderen die zich niet prettig voelen. Tijdens de aftrap op 11 maart vertellen zij hier meer over en kunnen verenigingen met hen in gesprek. Bij het opgeven kunnen verenigingen alvast aangeven of ze behoefte hebben aan een workshop hierover. Verenigingen die meer willen weten, kunnen contact opnemen met Esmé Schreurs via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen