Manege Meinders krijgt felbegeerd predicaat Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra

Foto: Erve Meinders

De jaarlijkse Open Manegedagen zijn ditmaal extra feestelijk voor Manege Meinders, dat een landelijke betiteling van de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) uitgereikt krijgt.

Niet alleen zijn er volop activiteiten voor paardenliefhebbers van jong tot oud, ook introduceert het bedrijf in Tilligte een geheel vernieuwde opzet en naam: Manege Meinders.

De moderne manege beschikt over een ruime binnen- en buitenbak waar ruiters van ieder niveau aan hun persoonlijke en sportieve ontwikkeling kunnen werken. “We bieden verschillende soorten lessen aan voor elk niveau”, geeft eigenaresse Ellen Loohuis aan. “Of je nu een ervaren springruiter bent of een echte beginneling. We kijken niet alleen naar jou als persoon en je persoonlijke doelen, maar werken ook intensief aan je techniek. Hoe beter je namelijk rijdt, hoe beter het is voor het paard. Het eigenlijke doel van de paardensport is ook dat je het paard traint om beter te worden. Als jouw techniek goed is, dan voelt het
paard zich ook prettig. Onze instructeurs hebben oog voor zowel de ruiter als het welzijn van het paard. Dát is onze filosofie op Manege Meinders.”

Uitreiking 4-sterren predicaat

De hoge kwaliteitsnormen van Manege Meinders vallen op. De Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) heeft daarom het 4-sterren predicaat toegewezen aan Manege Meinders, hetgeen aangeeft dat er aandacht is voor zowel de ruitersport, de manege als het welzijn van de paarden. De uitreiking van dit predicaat vindt plaats tijdens de Open Manegedagen op zondag 20 september in Tilligte.

De uitreiking en de lancering van de vernieuwde naam vormen tevens het startschot voor een middag vol leuke activiteiten. Jong en oud zijn welkom om een kijkje te komen nemen bij Manege Meinders. Loohuis: “Voor kinderen die nog nooit een paard of pony van dichtbij hebben gezien, is dit een unieke belevenis. Wie wil kan onder begeleiding een kijkje nemen in de stallen en ervaren hoe het is om een paard of pony te borstelen, poetsen en te vlechten. Daarnaast kun je meedoen aan spelletjes, een stokpaardjesparcours volgen en leuke prijzen winnen bij een heuse paardenquiz. Voor wie een ritje maakt op onze pony’s is er een mooie goodybag, waarin onder andere knutselspulletjes zitten voor het maken van een eigen stokpaardje. Tot slot geven we uitleg over de cursusprogramma’s Pony Power voor Kids, Paardenkracht voor Pubers en FNRS Proeven.”

Programma zondag 20 september

  • 13 uur – Welkom en opening Open Manegedagen
  • 13.05 uur – Onthulling Manege Meinders
  • 13.15 uur – Ontvangst FNRS predicaat
  • 13.30 uur – Open Manegedagen
  • 17 uur – Einde

Uiteraard is de dag volledig ‘corona-proof’ opgezet.

Nationale sportweek

De Open Manegedagen worden gehouden tijdens de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF om sporten en bewegen te promoten. Alle bezoekers van de Open Manegedagen maken kans op een jaar lang gratis paardrijden op een FNRS-manege of een paardrijd-outfit van Harry’s Horse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen