Weerselose Amerikaan wint GP van Wierden

Wilton Porter met Diamonte Darco
Wilton Porter met Diamonte Darco
Foto: DigiShots

Wilton Porter zegevierde zondagmiddag in de boeiende strijd om de Nijwa Grote Prijs van het CSI2 Outdoor Wierden over 1,45 meter met zijn geroutineerde zestienjarige merrie Diamante Darco.

De pupil van Jeroen Dubbeldam bleef naaste belager Harrie Wiering met zijn schimmelruin Gweedore van de Groote Kamps in de barrage 0,39 seconde voor.
Hessel Hoekstra eindigde knap als derde met zijn machtig springende dertienjarige bruine hengst Icoon VDL.

Wilton Porter, sinds 2016 net als zijn broer Lucas acht maanden per maanden woonachtig in het Twentse Weerselo en buurman van mentor Jeroen Dubbeldam, was verguld met zijn zege. “Het is mijn eerste resultaat hier deze dagen. De andere paarden rijd ik meer voor een mooie ronde dan voor een overwinning. Ik neem altijd één paard mee dat competitief kan zijn. Wat dat betreft is Diamante Darco is mijn longtime partner.”

De merrie, op stal bij Sleepy P Ranch liefkozend Bridget genoemd, is zoals hij het zelf omschrijft “al acht jaar lid van de familie, langer dan welk paard ook. Met haar heb ik 2014 al goud gewonnen bij het Noord-Amerikaans kampioenschap voor young riders. Lucas heeft haar een tijdje gereden. Voor corona uitbrak hebben we veel paarden en nu heb ik haar weer ter beschikking voor de competities. Ik heb plezier met haar in wedstrijden op twee en drie sterrenniveau. Ik hoop er nog veel met haar te rijden. Ze heeft zelfs al op het niveau van vijf sterren gelopen, maar op haar leeftijd vind ik het vooral belangrijk dat ze ook zelf kan genieten.”

Het bevalt hem prima in Twente onder de hoede van Dubbeldam. De leermeester, zelf met Oranje in actie in Sankt Gallen, brengt telefonisch zijn felicitaties over, via Facetime. “Jeroen heeft ons ver gebracht. Het eerste jaar had ik niet zonder hem op concours gekund. Ook op het gebied van management leren we ontzettend veel van hem. En al ben ik al een aantal jaren volwassen ben, ik zou het liefst hebben dat hij er bij was.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen