Trailrun door het Springendal: ‘Ontzettend blij weer te mogen starten’

Als haast het enige evenement in anderhalf jaar coronaperikelen heeft RUNFORESTRUN de dans ontsprongen.

De trailrun gaat op zaterdag 25 september vanaf recreatiepark de Witte Berg in Ootmarsum van start. “We zijn ontzettend blij dat wij weer kunnen starten, Het was een vervelende periode en nog steeds blijf je continu over je schouder kijken of er niet iets op je afkomt dat weer roet in het eten gooit ” aldus organisator Winfried Bats. “Onze evenementen hebben sowieso nooit echt een gezondheidsrisico gevormd omdat wij alles buiten organiseren, weinig deelnemers hebben, geen publiek trekken en altijd al geen massastarts kenden. Maar we moeten nu vooruitkijken.”

De organisator is nog afhankelijk van mogelijke verscherpte maatregelen die in de komende week hopelijk duidelijk worden, maar ziet vooralsnog geen belemmering voor gevaccineerden en deelnemers die bereid zijn zich te laten testen. Het evenement wordt door de overheid gezien als een sportactiviteit waardoor de anderhalve meter maatregel niet tijdens het sporten geldt. “Sinds vorig jaar lopen de deelnemers met een eigen beker. Het was het juiste moment die vanuit hygiëne door te voeren, maar wij hebben het eigen-beker beleid doorgevoerd om afval te besparen. Wij voorkomen hiermee dat grote hoeveelheden bekers worden weggegooid. De deelnemers staan hier ook achter en zien het belang van zelf je verantwoordelijkheid nemen voor een beter milieu, hoe klein dan ook. De flexibele siliconen bekers verkopen wij bij de aanmelding op de dag zelf”, legt Bats uit.

De trailrun voert door het Springendal en kent ook een lusje door Duitsland, bij de Hagelgrube. De deelnemers kunnen zich inschrijven voor 15, 25 en 34 kilometer. Er wordt gestart vanaf 10.30 uur op zaterdag 25 september. De organisatie doneert 2,50 euro per deelnemer aan een concreet natuurdoel in het gebied waar de trail plaatsvindt. Inschrijven kan via deze link.

Dossier: Coronavirus
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen