Karlijn Greven en Olivier Scholten pakken brons op officieus WK klootschieten

Tijdens de internationale klootschietwedstrijd King & Queen of the Roads in Ierland, het officieuze WK, hebben twee klootschieters uit Dinkelland beslag gelegd op de bronzen medaille.

De jeugd speelde op zondag de Youth Triple Crown. Dit is een duo-wedstrijd waarbij Olivier Scholten (lid van klootschietvereniging Oud-Ootmarsum) en Karlijn Greven (klootschietvereniging Nooit Gedacht) Nederland vertegenwoordigen.

Als tactiek hadden de Nederlanders bedacht om Olivier te laten beginnen aan de wedstrijd en Karlijn dus het tweede schot te laten gooien. In eerste instantie bleek dit een gouden zet en pakte Nederland een kleine voorsprong. Deze voorsprong wisten ze tot het zevende schot vast te houden, waarna er een dure fout werd gemaakt aan Nederlandse kant. De kloot werd onderin de berm gegooid en kwam de bocht niet door. Hierdoor moest het Nederlandse duo twee schoten doen over een bocht waar de beide andere teams de bocht in één schot doorkwamen.

De achterstand kon helaas niet meer weggepoetst worden gedurende de rest van de wedstrijd. De winst ging naar de Ierse jeugd (Hannah Sexton en Wayne Parks). De Duitse klootschietjeugd (Marian Jahnke en Imke Hiljegerdes) werd tweede, Karlijn en Olivier derde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen