Oudste inwoner Dinkelland viert 105e verjaardag

Riek Sombekke-Krabbe met het jongste achterkleinkind
Foto: Mark Mensink

Riek Sombekke-Krabbe uit Denekamp, de oudste persoon die in de gemeente woont, is vandaag 105 geworden.

Samen met haar twee zoons Jan en Frans, (achter)kleinkinderen, overige familieleden en buren vierde ze haar verjaardag. Hierbij mochten gebak, een advocaatje met slagroom en andere lekkernijen natuurlijk niet ontbreken. “Chocola is haar favoriet”, verklapt de oudste zoon. “Al moet gezegd worden, erwtensoep is ze eveneens heel gek op. Het gewone, Twentse eten.”

De in 1914 geboren jarige job mocht ook het allernieuwste familielid, de nog maar 7 weken oude Jinthe, in haar armen nemen. Ondertussen wist Jan te vertellen dat zijn moeder op haar 28e met z’n vader trouwde, die toen al 46 jaar was. Zijzelf werkte daarvoor als huishoudster in een Arnhemse pastorie. Het echtpaar kreeg vijf kinderen, maar inmiddels zijn hun drie dochters al overleden.

Het ‘feestvarken’ verblijft nog niet zo lang in het Denekampse verzorgingshuis Gerardus Majella en moest echt wennen, herinnert Jan zich volop lachend. “Dan zei ze ’s ochtends met de koffie te helpen, bij ‘al die ouwe mensjes’. Van een jaar of tachtig dus…” Zaterdag zal deze feestelijke dag nog eens dunnetjes overgedaan worden, omdat dan nog meer kleinkinderen op bezoek komen.

Namens het gemeentebestuur bracht burgemeester John Joosten de hartelijke felicitaties over.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden