Boerderijcampus in Tilligte houdt ‘kerstmarkt met een hart’

Bewoners en deelnemers van Boerderijcampus kijken vol verwachting uit naar de kerstmarkt op zorgboerderij Erve Meinders in Tilligte.

Vorig jaar werd de eerste editie gehouden en dat was meteen een groot succes. Rond de 750 bezoekers namen een kijkje op deze gezellige ‘kerstmarkt met een hart’. Door dat succes weet de organisatie zich nu verzekerd van nog meer bijzondere deelnemers en stands. En natuurlijk is er volop kerstsfeer en gezelligheid, entertainment en winterse drankjes en hapjes.

Iedereen doet mee, op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Juist dat wij-gevoel maakt de kerstmarkt van Boerderijcampus anders, en dat slaat aan. De organisatie was vorig jaar blij verrast door de enorme toestroom aan bezoekers. “De sfeer is hier gemoedelijk, laagdrempelig. Iedereen heeft een rol, of je nu achter een kraam staat, kniepertjes bakt of chocolademelk warm maakt of in de voorbereiding meehelpt met bijvoorbeeld het maken van vogelvoerhangers. Iedereen kan zijn bijdrage leveren en iedereen is even belangrijk”, benadrukt mede-organisator Ilse ter Haar.

De échte kerstsfeer

Maar het zijn niet alleen de bewoners bij wie de kerstmarkt volop leeft. Ook ouders, noabers, bedrijven en medewerkers dragen hun steentje bij. Volgens Ilse is het juist de gemoedelijke sfeer die de vele bezoekers vorig jaar aansprak, en die zal er dit jaar ook weer volop zijn. “Het is hier gewoon gezellig. Het hoeft niet allemaal perfect, als de ene boom gekleurde lampjes heeft en de andere witte, dan stoort niemand zich daaraan. Het draait hier om de sfeer, het échte kerstgevoel.”

Ambachtelijk gemaakt

Net als vorig jaar zijn er bij de kramen volop leuke (kerst)cadeautjes te vinden, vaak ambachtelijk gemaakt. Van zelfgemaakte hondenspulletjes tot gehaakte en gebreide artikelen, van zelf ontworpen kerstkaarten tot sieraden en baby- en kinderkleding. Veel standhouders staan achter de kraam voor een goed doel. In totaal staan zo’n 30 kramen opgesteld, waarlangs bezoekers gezellig kunnen rondscharrelen. Wie zin heeft in iets te eten hoeft niet lang te zoeken. Kniepertjes, zo uit het ijzer, maar ook erwtensoep, broodjes braadworst en tosti’s worden met liefde bereid. Behalve koffie en thee met de Koekjes van Eigen Deeg of appeltaart is er ook warme glühwein en chocolademelk.

Bewoners laten enthousiast zien waar zij zich op de Boerderijcampus zoal mee bezig houden. Manege Boerderijcampus Paard & Manege en boerderijwinkel Werk in de Winkel zijn open en er is een film te zien over het leven op de Boerderijcampus. Natuurlijk loopt de kerstman rond, net als enkele engeltjes (uitgebeeld door bewoners).

Voor jong en oud

Kinderen kunnen zich onder andere vermaken met een ritje in de versierde arrenslee, pony rijden, kerstballen schieten, een stokpaardjes-estafette en knutselen voor Kerst. Voor het entertainment zorgen koor Vivace uit Denekamp, Doarper Mirweenterhoarnbloazers en de linedancers van Latts Dance. “Ook hierin doen bewoners en ouders weer volop mee”, weet Ilse.

Zorgaanbod

Bezoekers maken op de markt op een laagdrempelige manier kennis met het zorgaanbod op Boerderijcampus. “Op zo’n ongedwongen evenement zien bezoekers ook wat het leven op onze Boerderijcampus allemaal inhoudt. Van alle drie locaties doen bewoners en medewerkers mee. Elk leveren ze op hun eigen manier een bijdrage aan de maatschappij en dat is heel belangrijk. Dat willen we zeker ook graag benadrukken.”

De kerstmarkt is op zaterdag 21 december van 16 tot 20 uur op Boerderijcampus Erve Meinders, aan de Westenveldweg 13 in Tilligte. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen