Slapen onder de sterren 2.0 in Lattrop: Sterrenkubus Space

Sterrenkubus Space
Sterrenkubus Space
Foto: Erfgoed Bossem

Ruim tien jaar geleden introduceerden Dennis en Annette Rerink de Sterrenkubus: een duurzaam houten huisje met een glazen dakkoepel om zo vanuit bed naar de sterren te kunnen kijken.

Hun succesvolle concept krijgt nu verbreding en vanaf volgende week is de Sterrenkubus Space te boeken. Geïnspireerd door het feit dat het nog echt donker wordt in Lattrop, iets wat steeds schaarser blijkt te worden, wilden Dennis en Annette gasten op Erfgoed Bossem verrassen met de magische sfeer van de sterrenhemel. Dat bleek al een schot in de roos.

De Sterrenkubus – die door de steeds grotere bewustwording van duurzaamheid en de ‘tiny house’ beweging – een enorme boost heeft gekregen, krijgt er een ‘broer’ bij: de Sterrenkubus Space.

De schat aan ervaring die het stel met gasten heeft ondervonden staat aan de basis van deze verbeterde uitgave: de Space, iets ruimer dan de standaard Sterrenkubus, heeft een grotere dakkoepel. Vanuit het bed op een vide kijkt de gast rechtstreeks het heelal in. Daarnaast is het donkere plafond voorzien van kleine ledlampjes. Mochten wolken het uitzicht vertroebelen, dan kan iemand dus nog steeds onder de fonkelende sterren liggen.

Natuurlijk is ook deze kubus voorzien van een telescoop met informatiemateriaal en is hij weer vernuftig ingericht en gemaakt van duurzame materialen, zoals natuurlijke isolatie van vlas.

Lokaal gemaakt

De bouw van de vijf nieuwe Sterrenkubussen gebeurde met leveranciers binnen een straal van zes kilometer. Het is een prachtige samenwerking geworden met Architom Architecten, Artica, Niehof Aannemersbedrijf, Haamberg Installatietechniek, Alfoco Constructiewerk en Loonbedrijf Wassink. Dit is een bewuste keuze van Dennis en Annette, die het aspect duurzaamheid op alle fronten in hun bedrijfsvoering zo sterk mogelijk doorvoeren.

Geste aan gasten

Alle sterrenkubussen zijn ter gelegenheid van deze introductie voorzien van een mooie aquarelposter van de sterrenhemel op 26 april 2010: de dag waarop de eerste Sterrenkubus klaar was. Deze zijn gemaakt door MrStarsky, die bijzondere gebeurtenissen vastlegt op basis van de exacte stand van de sterren op dat moment.

Gasten die in een Sterrenkubus logeren krijgen als geste 10% korting op een sterrenhemel poster om een persoonlijke gebeurtenis, zoals een geboorte, huwelijk of deze overnachting onder de sterren, op een speciale manier vast te leggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen