Beweegpark en voedselbos voor alle leeftijden in hartje Denekamp

Schets van het beweegpark
Schets van het beweegpark
Foto: Kulturhus Denekamp

Diverse fruitbomen, theaterplek en speelheuvel, een trapveldje en nog veel meer; het toekomstige beweegpark in Denekamp is gericht op diverse doelgroepen.

Els Schopman, in het dagelijks leven wijkverpleegkundige bij Buurtzorg, is mede-initiatiefnemer én drijvende kracht van het project. Dat zit nu vooral nog in het stadium van plannen en overleggen, maar afgelopen weekend werden ook al de eerste schetsen gepresenteerd. De locatie staat vast: een weiland tussen de Oranjestraat en de Molendijk.

Samen met onder meer het Kulturhus, de imkervereniging, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) en museum Natura Docet werd besloten het beweegpark meer ‘body’ te geven dan in eerste instantie de bedoeling was. Gezond bewegen staat nog steeds voorop, maar ook voor vergroening en duurzaamheid. “De ruimte tussen de Oranjestraat en de Molendijk bleek meer dan geschikt. Er komen speeltoestellen die aan alle veiligheidseisen voldoen en weinig onderhoud behoeven”, vertelt Schopman. “En omdat we in de buurt van de scholen zitten, ontstond ook het idee van een voedselbos. Vroeger groeiden kinderen met de gedachte dat fruit overal bij mensen thuis aan bomen groeide, althans ik wel. Dat willen we een beetje terughalen.”

Schopman prijst haar werkgever, want hiervan krijgt ze alle tijd en ruimte om de plannen voor het multifunctionele park verder uit te werken. Voor de totale realisatie is ongeveer een ton benodigd en zowel de provincie als de gemeente Dinkelland willen een duit in het zakje doen. Net zoals bijvoorbeeld Rabobank Twente Oost en allerlei particuliere sponsorinitiatieven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen